Heksenkinderen op school

PAS OP! De heksenkinderen gaan naar school en dat betekent: PROBLEMEN!
Emma durft niet goed naar school. De heksenkinderen veranderen haar in een monster, want monsters zijn nergens bang voor. En dat is nog maar het begin…

Recensie
De heksenkinderen gaan naar school en de zwarte schoolkat voorziet problemen. Voor Emma is het de eerste keer dat ze naar school gaat en ze is bang. De heksenkinderen die al vaker naar school zijn geweest willen haar wel steunen. Maar als de achtste groepers in de gang zeggen dat Emma voor hen moet oppassen, wordt ze toch erg bang. Het oudste heksenkind weet daar wel raad mee en verandert haar in een monster. Effectief is het wel, Emma is niet meer bang. Maar alle andere kinderen zijn wel bang voor Emma!

Bonte prenten beslaan de hele pagina en brengen dit verhaal op een ludieke wijze in beeld. Tot veel enthousiasme van kinderen, want die kunnen een chaotische situatie op school natuurlijk wel waarderen. Het boek heeft al een prestigieuze prijs in de wacht gesleept; namelijk die voor het aller-grappigste prentenboek. Wat mij betreft is het geheel terecht dat Heksenkinderen op school de Roald Dahl Funny Prize heeft gewonnen!

Heksenkinderen op school – Ursula Jones & Russell Ayto
Kinderboek, hardcover,32 pagina’s, De Fontein
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees meer:
Heksje Lilly Tovertips & Goocheltrucs
Foeksia de miniheks
Heksje Mimi tovert iedereen in slaap

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

“Mag ik een iPhone?” Zo pak je dat aan

Kinderen komen steeds vroeger in aanraking met smartphones. Het is dan ook niet gek dat …

Share
Share