Cursus effectief communiceren met kinderen

Wel eens last van kinderen die je wel achter het behang kunt plakken? Of het gevoel dat je na de strijd om je kind om half negen in de schoolbanken te krijgen, al moe bent voordat de dag echt begonnen is, dan is de cursus How2talk2Kids misschien iets voor jou ?

De cursus is gebaseerd op het boek met dezelfde naam van Heleen de Hartog. Zij is getrouwd en moeder van drie kinderen. Ook zij worstelde dit soort problemen. Toen zij in een wanhopige bui, besloot het boek ‘Liberated Parents, Liberated Children’ te lezen, kwam ze erachter ze hoe het ook anders kon.  De basis van de theorie die ze in dit boek las is dat je door echt goed te luisteren naar je kinderen, je op een prettigere manier met ze kunt leren communiceren. En ze was zo enthousiast over de methode dat ze de boek bewerkte voor Nederlandse markt en het in 2006 uitbracht. Naast het boek, worden er inmiddels door het hele land cursussen ‘How2talk2kids‘ gegeven.

Ideale moeder
Ik en een vriendin  besloten ons hiervoor op te geven. Ten eerste omdat het er bij ons thuis ook niet altijd gezellig aan toe gaat, maar ook omdat wij Heleen na de eerste introductieavond meteen definieerden als de ideale moeder: mooi, vriendelijk, vlekkeloos gekleed en ook nooit ruzie met haar kinderen natuurlijk. Dat wilden wij ook, dus we gaven ons op.

Zes sessies en een terugkomsessie
De cursus is bedoeld voor kinderen vanaf twee jaar kost 350 euro en bestaat uit zes sessies van 2 uur en een terugkomsessie.  Dat is niet goedkoop vonden wij, maar als je er een levenlang effectief communiceren met je kinderen aan over houdt, is het meer dan de moeite waard.

Stop met ontkennen gevoelens kind
De eerste cursusavond is net achter de rug en deze ging over het effectief omgaan met negatieve emoties van kinderen.  Een belangrijke tip tijdens de eerste cursusavond: stop met het ontkennen van de gevoelens van je kinderen.  Deze tip was direct de volgende dag toepasbaar toen mijn oudste zoon van net vier de volgende dag niet naar school wilde.  “Ach joh, school is toch hartstikke leuk, had ik daarvoor gezegd.” Nu vroeg ik hem, goh vertel eens. Hierop volgde een heel verhaal over wat hij nu niet leuk vond.  Had ik nooit achterhaald zonder deze cursus. Wat mij betreft dus nu al een succes!

Meer informatie over deze cursus vind je hier>>

Lees ook:
Kind luistert beter naar mama
Meer vraag naar opvoedondersteuning
Ouders liegen 3.000 keer tegen kinderen

About Yvon Reitsma