Ambers ezeltje

cover ambers ezeltjeShocks de ezel wordt nagenoeg dood aangetroffen op een boerderij in Ierland. De mensen van de ezelopvang die hem komen redden hebben nog nooit zo’n ernstig geval van verwaarlozing meegemaakt. Amber wordt veel te vroeg geboren en met spoed geopereerd. Haar ouders krijgen te horen dat hun dochter een hersenverlamming heeft en nooit zal kunnen praten. In een therapiecentrum in Birmingham ontmoeten Shocks en Amber elkaar – twee gebroken zielen die onmiddellijk een band vormen. Terwijl de tijd verstrijkt helen ze elkaars wonden.

Recensie
Wat is Ambers ezeltje een lief, indringend en ontroerend boek!
Al na een paar bladzijden was ik helemaal verkocht, en toen moest het hele verhaal nog beginnen.

IMG_5178
Ambers ezeltje begint in 2010, op het moment dat Shocks wordt gered. Wat een enorm zielig beestje. Je kan je niet voorstellen dat mensen dieren zo slecht (lees niet) verzorgen en totaal geen interesse hebben voor een ander levend wezen. Kennelijk gebeurt het toch en gelukkig zijn er instellingen die dit soort dieren opvangen zoals The Donkey Sanctuary in Ierland.

Het volgende hoofdstuk van Ambers ezeltje speelt zich ook af in 2010, maar dan met Tracy en Julian Austwick in de hoofdrol. Tracy is zwanger van een tweeling, maar al snel blijkt dat de zwangerschap niet rimpelloos verloopt en de tweeling wordt maanden te vroeg geboren.

IMG_5177
Het verhaal van Shocks en het verhaal van Amber, een van de tweelingzusjes, worden afwisselend verteld tot ze elkaar ontmoeten.

IMG_5176
Ambers ezeltje is een boek waarbij je geregeld tranen in je ogen hebt. Ik heb dat vooral heel erg bij Shocks, dat arme onschuldige dier dat maar dapper stand houdt en uiteindelijk zoveel goeds doet (terwijl hij vooral zelf ook zoveel goeds verdient).

En natuurlijk huilt mijn moederhart als ik lees over Hope en over Amber, die zoveel te vroeg geboren zijn en zo moeten vechten voor hun leven. Dat zijn situaties die je als moeder volgens mij altijd aangrijpen.

IMG_5179
Als daarna Shocks en Amber op elkaars pad komen en er bij beiden bijzondere dingen gebeuren, wordt dit waargebeurde verhaal van alleen aangrijpend tot bijzonder en ontroerend. Ik kan eindeloos vertellen over Ambers ezeltje, maar dan onthul ik te veel over het verhaal. Je moet dit boek gewoon zelf lezen. En weet je wat nu zo leuk is? Ik gaf het boek toen ik het uit had voor de grap aan mijn oudste dochter van dertien: ‘kan je best lezen, vind jij vast een mooi boek’. Ze is er zowaar gelijk in begonnen, leest het met veel interesse en vindt het (ze is nu zo’n 50 bladzijden op weg) vooral heel zielig.

image (3)
Leuk detail, in het boek zit een katern met full color foto’s van Amber en Shocks.

Ambers ezeltje – Tracy Austwick, Julian Austwick en Ruth Kelly
Roman, paperback, 304 pagina’s, The House of Books
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De partycrasher

De “shopaholic-boeken” zijn aan me voorbij gegaan, maar “Verras me” is echt een boek waar …

Share
Share