WII computerspelletjes

Computerspel effectief bij depressieve klachten

Sparx, computerspellen, depressie
depressie behandelen middels het spelen van een computerspel blijkt een volwaardig alternatief voor bestaande behandelingen en is goedkoper en beter te monitoren.

Onderzoekers van de Nieuw-Zeelandse universiteit van Auckland onder leiding van Sally Merry hebben een interactieve fantasygame ontwikkeld waarbij de speler met een virtueel personage technieken kan aanleren om symptomen van een depressie te bestrijden.

De wetenschappers keken naar 187 jongeren tussen de 12 en 19 jaar met een milde tot gemiddelde depressie. De helft speelde het spel Sparx (Smart, Positive, Active, Realistic, X-factor thoughts), de andere helft kreeg standaard hulp aangeboden. Na drie maanden bleek Sparx een volwaardig alternatief om depressieve klachten te behandelen: 44 procent herstelde (in een normale behandelgroep is dit 26 procent).

De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het British Medical Journal.

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 16 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 13 jaar.

Check Also

Overheid wil meer duidelijkheid over gedwongen adopties

Het is nog niet eens zo lang geleden dat vrouwen onder druk werden gezet om …