WII computerspelletjes

Computerspel effectief bij depressieve klachten

Sparx, computerspellen, depressie
depressie behandelen middels het spelen van een computerspel blijkt een volwaardig alternatief voor bestaande behandelingen en is goedkoper en beter te monitoren.

Onderzoekers van de Nieuw-Zeelandse universiteit van Auckland onder leiding van Sally Merry hebben een interactieve fantasygame ontwikkeld waarbij de speler met een virtueel personage technieken kan aanleren om symptomen van een depressie te bestrijden.

De wetenschappers keken naar 187 jongeren tussen de 12 en 19 jaar met een milde tot gemiddelde depressie. De helft speelde het spel Sparx (Smart, Positive, Active, Realistic, X-factor thoughts), de andere helft kreeg standaard hulp aangeboden. Na drie maanden bleek Sparx een volwaardig alternatief om depressieve klachten te behandelen: 44 procent herstelde (in een normale behandelgroep is dit 26 procent).

De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het British Medical Journal.

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

‘Laat het licht aan’ maakt depressie bij middelbare scholieren bespreekbaar

Première ‘Laat het licht aan’ Hakken aan, mooie blauwe jurk, deze week ging ik naar de …