Appel-Peren Moes van Gijs

Gijs is een bedrijf dat streekproducten in de supermarkten verkoopt. Om het verschil te maken met de reguliere fabrikanten, maakt van Gijs gebruik van de kleinschalige producenten die hun eigen bereidingswijze en receptuur gebruiken. De producten van Gijs zijn te koop bij de Plus supermarkt.

Zo heb ik onlangs de Appel-Perenmoes van Gijs getest. Dit is een fruitmoes die je zelf natuurlijk kunt eten, maar ook geschikt is voor baby’s na hun allereerste fruithapjes. Wat direct opvalt, is het etiket met daarop een foto en naam van de fruitteler waar de appels en peren vandaan komen die in de moes zijn gebruikt. Toch leuk om te weten waar het uiteindelijk vandaan komt. Op het etiket staan de ingrediënten en samenstelling van de moes goed beschreven. Daaruit blijkt dat er 67% appels en 23% peren zijn gebruikt in de moes. Bij het uiteindelijke proeven blijken de appels te overheersen. Je proeft bijna geen peren, wat natuurlijk ook blijkt uit het percentage peren dat is gebruikt in de moes. De moes heeft een zachte maar frisse smaak. De consistentie van de moes is prima, te vergelijken met die van de reguliere appelmoes. Een verschil met de moes van het grote merk en met die van Gijs, is dat er in de moes van Gijs de schil van  de peren is verwerkt.

Conclusie: heerlijke appel-peren moes met als grote voordeel dat er gebruik is gemaakt van streekproducten. Qua smaak niet veel verschil met de moes van de reguliere producenten. De prijs van een pot appel-perenmoes is €0,89 wat vergelijkbaar is met een pot gewone pot appelmoes van een reguliere producent. Omdat er weinig prijsverschil zit in de potten, raad ik het iedereen aan om eens deze appel-perenmoes te kopen om te zelf te proeven en zo onze Nederlandse streekproducten te stimuleren. Het is ook zeker leuk om aan kinderen te laten zien wie de teler achter de moes is.

Share

About Marjel

wplatenburg@home.nl'

Check Also

Zelf appelmoes maken (met appels uit eigen tuin)

We hebben een appelboom in onze tuin. Een hele bijzondere, lees in een persoonlijke blog …

Share
Share