Schildpad-vriendje voor Robo Fish: Robo Turtle [recensie]

Screenshot 2015-04-24 at 22.10.53Net zoals de Robo Fish beweegt de slim bestuurde Robo Turtle levensecht. Zodra zijn sensoren met water in aanraking komen, begint de robotschildpad baantjes te zwemmen. Zijn vinnen bewegen zich daarbij zo natuurlijk dat hij sprekend op een echte schildpad lijkt. Op het droge reageert de Robo Turtle door de sensoren op zijn schild aan te raken. De schildpad kruipt dan direct onverstoorbaar in het rond.

Recensie
De diverse Robo Fish vissen zijn een enorm succes. Mijn jongste zoon heeft een “viskom” in zijn kamer, waar ze regelmatig in rondzwemmen, maar vaker nog worden ze mee in bad genomen om daar als echte vissen in te zwemmen. En nu is er een nieuw robot-dierenvriendje van Goliath: Robo Turtle!

Screenshot 2015-04-26 at 21.57.49

Robo Turtle is een robot-schildpad die zo natuurgetrouw mogelijk is nagemaakt. De Robo Turtle is los te verkrijgen maar ook in een playset: met aquarium en rots. robo-turtle-copyright-trotse-moeders-1Deze play-set kregen we ter recensie.

In de vrolijk gekleurde doos zat een grote bak voor water, die nog in elkaar gezet moest worden. Deze is gemaakt van dik kunststof en is eenvoudig te installeren door er een hardere ring doorheen te halen. Vullen met water en je Robo Turtle kan zwemmen!

robo-turtle-copyright-trotse-moeders-2Maar deze schildpad kan niet alleen zwemmen: hij kan zich ook op het droge bewegen. Wanneer je hem vanuit stilstand op zijn rug drukt, begint hij meteen te bewegen en zelfs op gladde oppervlaktes komt hij aardig vooruit. Maar in het water is hij pas echt indrukwekkend: als een echte schildpad zwemt hij rond, echt leuk om te zien.

Bij de Play-set zit naast het ‘aquarium’ ook een rots. Ik vind dat erg handig. We hebben al een viskom voor de Robo-Fish en wanneer mijn zoon vergeet de vissen er uit te halen, is na een dag de batterij leeg. Toch voelt het vreemd, de hele tijd na het spelen de vissen er uit te halen, ze lijken namelijk vrij echt en dan is het gek om ze in een droog bakje naast hun viskom te leggen.

Screenshot 2015-04-24 at 21.51.56Bij deze speelset van de Robo-Turtle is dat probleem opgelost: de Turtle kan na het zwemmen gewoon boven op de ‘rots’ uitrusten tot het weer tijd is om te zwemmen of te lopen. En dat voelt helemaal “net echt” en staat ook erg gezellig in de kamer. Bij de robot-schildpad zijn nog twee extra batterijen bijgeleverd, dus wanneer het zwemmen na een tijdje niet meer zo vlot gaat, is dat eenvoudig op te lossen.Screenshot 2015-04-24 at 21.44.15

Een leuk en gezellig cadeau voor dierenvriendjes dus, waar veel mee gespeeld zal worden, zowel in het ‘aquarium’ als in bad of straks met lekker weer buiten in het opblaasbad. Hieronder kun je in de video goed zien hoe echt de bewegingen zijn.

Robo Turtle Playset
Bekijk op bol.comRobot schildpad met aquarium, rots en extra batterijen
Speelgoed, 3+, Goliath
Bestel deze Robo Turtle set hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Genieten van de onder-water-schoonheid in SEA LIFE Oberhausen [verslag]

Van de monding van de Rijn tot aan de duizelingwekkende diepte van de Grote Oceaan… …

Share
Share