Is dat alles?

Dirk logeert bij zijn opa’s, maar hij moet wel gewoon naar school. Zijn opa’s hebben daarom eigenhandig een fiets voor hem in elkaar geknutseld. Als Dirk voorzichtig laat weten dat de fiets wel een beetje krakkemikkig is, beginnen de opa’s op te scheppen over de mogelijkheden die zij moesten overwinnen om op tijd op school te komen.

Recensie
Is dat alles?
gaat over 3 opa’s die heel erg opscheppen over hoe moeilijk ze het vroeger hadden, om op school te komen. De ene verhaal is nog vreemder dan het andere verhaal en Dirk luistert aandachtig naar deze verhalen.

Zelf vind ik dit helemaal geen leuk prentenboek. Het boek bestaat voornamelijk uit de stoere verhalen van de opa’s en dat gaat mij best wel vervelen. Maar mijn kinderen van 4 jaar en 6 jaar vinden dit boek wel heel erg leuk. Ze moeten hard lachen om alle rare verhalen. En daar gaat het om. Dat de kinderen het boek leuk vinden. De illustraties zijn grappig en fantasievol. Deze illustraties worden dan ook goed bekeken door mijn kinderen. Telkens zien ze weer wat anders geks aan de tekeningen en dat is wel heel leuk om te zien. Er zit één grote bladzijde in het boek die je moet openvouwen. Hierop staan verschillende afbeeldingen van wat Dirk allemaal beleeft, als hij uiteindelijk naar school fietst. En dat zijn net zulke avonturen als de avonturen die zijn opa’s hebben beleefd…

Is dat alles? – Jan Paul Schutten en Kees de Boer
Prentenboek, hardcover, 26 pagina’s, Gottmer
Bestel dit boek hier>>

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

3 cadeau tips voor trotse opa’s en oma’s

Het is over het algemeen leuk om iemand anders een cadeau te geven. Zo geeft …