Woezel en Pip junior kwartet – kaartspel

woezel en pip kwartet“Kwartet is het leukste kaartspel voor de hele familie. Op de kaarten staan de mooiste plaatjes en leukste weetjes betreffende Woezel en Pip. Dit kleuter kwartet kan zelfs door de allerkleinsten gespeeld worden! Zoek steeds drie kaarten bij elkaar. Met leuke illustraties van Woezel & Pip en hun vriendjes! Wat neemt Woezel mee naar het strand? Wat zoekt Buurpoes in de vissenkom? Speelduur 20 min. Aantal spelers 2-4.”

Recensie

Mijn peuter wordt helemaal blij als hij ziet dat ik iets van Woezel en Pip voor hem heb. Dat vind ik altijd zo grappig van Woezel en Pip, hij kent ze eigenlijk niet tot nauwelijks van tv, maar de hondjes spreken blijkbaar heel erg aan. Als ik heb het doosje met kaartjes geef, maakt hij het enthousiast open.

Peuters staan erom bekend dat ze nogal een eigen willetje hebben ;), dus ik laat hem maar even zijn eigen gang gaan met de kaarten. Hij begint de kaarten uit te delen en legt verschillende kleurtjes bij elkaar.

Wat zien die Woezel en Pip kaarten er gezellig uit zeg! De kleuren zijn mooi en vrolijk, maar zeker niet schreeuwerig. Ze zijn van mooi geplastificeerd papier, dat vrij dik aanvoelt. Daardoor gaat het niet zomaar kapot.

woezel en pip kwartet

Even later wil ik toch proberen om het spelletje samen wat serieuzer op te pakken, maar dat lijkt niet te werken. Het is voor een peuter van twee jaar en drie maanden echt te moeilijk om te snappen wat ‘kwartet’ inhoudt. woezel en pip kwartetKoop bij bol.comAls ik op internet ga zoeken blijkt dat dat wel kan kloppen: Bol.com  (waar dit spel slechts € 5,99 kost) vermeldt dat dit product niet geschikt is voor kinderen jonger dan drie jaar.

Voor kinderen vanaf 3 jaar is dit kwartet een mooie manier om met dit kaartspel kennis te maken. Er hoeven maar drie kaarten bij elkaar gevonden te worden om een “kwartet” te hebben en kinderen hoeven niet te kunnen lezen om het te spelen.

Ondanks dat blijft mijn zoon wel heel enthousiast over de mooie kaarten en vraagt hij regelmatig of het doosje van Woezel en Pip uit de kast mag. Ondanks dat de kaarten een mooie kwaliteit hebben, ben ik toch een beetje bang dat de kaarten stuk zullen gaan. Ik wil er graag wat zuinig op zijn en ’s avonds besluit ik om dit mooie kwartetspel nog even op zolder te leggen. Over een jaar of 1,5 komt het dan vanzelf wel weer tevoorschijn.

Woezel en Pip junior kwartet – kaartspel
Bekijk op bol.comSpel, Identity Games, 4-8 jaar
Bestel dit kwartet-kaartspel hier >>>>

 

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Speelgoed van het Jaar 2021

Dit jaar is de opzet van de Speelgoed van het Jaar verkiezing anders dan andere …

Share
Share