Bobo

foto 1Bobo: Leren, ontdekken, plezier en avontuur beleven. Het tijdschrift Bobo stimuleert kinderen in groep 1 en 2 om zich thuis verder te ontwikkelen. Dat gebeurt op een leuke, speelse en uitdagende manier.

Opbouw van het tijdschrift
Elke Bobo begint met een avontuurlijke strip. Het voorleesverhaal staat dicht bij de belevingswereld van kleuters en gaat over herkenbare thema’s als herfst, feest, je lijf en vakantie. De lezer ontdekt met vijf puzzels zelf hoe het avontuur eindigt en verdient daarmee een speurneus-diploma.

Zelfstandig aan de slag
De puzzels zijn erop gericht je kleuter zoveel mogelijk zelfstandig te laten werken. Daarnaast wordt je kind uitgedaagd door leuke doe-opdrachten, knutsel- en kleurplaten.

foto 2

Recensie

BoboIMG_8875Dit leuke tijdschrift kwam ons huis binnen en haalde bij mij meteen een goede herinnering naar boven. Ik wist nog precies met hoe veel plezier ik dit boekje zelf vroeger las. Zo sprekend als het destijds was, is het nog steeds. Mijn zoon was enorm nieuwsgierig en wilde graag het tijdschrift bekijken. Nadat hij zeer enthousiast samen met mij de opdrachtjes had zitten maken en de verhalen had gelezen, maakte ik hem blij met een leuke bijpassend accessoire: een Bobo-knuffel. Dit maakte het feest compleet.

Bobo is een leuk vormgegeven en leerzaam blad voor kinderen van drie tot zes jaar. Het heeft leuke opdrachten die te maken hebben met tellen, letters, verbanden zien etc. Sommige opdrachten zijn goed zelf te doen, denk aan doolhoven, kleuren en verschillen zoeken. Bij andere opdrachten is wat hulp soms nog handig zoals letters herkennen en reeksen oplossen.

BoboIMG_8873
De opbouw is leuk en uitnodigend: het start met een verhaal wat uitloopt op een raadsel. Er is iets weg, er is iets mis gegaan etc. Door het oplossen en maken van de verschillende opdrachten verzamel je de goede antwoorden en uiteindelijk lees je dan het hele verhaal. Voor onze zoon werkt dat enorm stimulerend. Hij is dan de ‘echte super speurneus’. foto 3

We waren zo enthousiast dat we een abonnement hebben genomen en als de Bobo op de mat valt moeten potloden en pennen worden verzameld en gaan we samen op de bank met wat lekker en de Bobo. Een moment van ontspanning en op een leuke manier leren.

De Bobo is, nog altijd, een aanrader voor ouders die het leuk vinden om samen met hun kleuter (of erg leergierige bijna-kleuter) op een speelse manier aan de slag te gaan met oefeningen die ook in het schoolprogramma aan bod komen. En als je kind dan inmiddels zo ver is dat hij zo door het tijdschrift heen vliegt kan je natuurlijk nog steeds overstappen op de Okki!

BoboIMG_8867

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Foto op canvas in de slaapkamer

Een paar jaar geleden heb ik mijn slaapkamer opgeknapt. Ik heb er voor gekozen om …