Doornroosje

Honderd jaar moet Doornroosje slapen, totdat zij door een dappere prins wakker wordt gekust. Het bekende sprookje van de gebroeders Grimm is prachtig  geïllustreerd door Maja Dusíková.

Recensie
Iedereen kent het wereldberoemde sprookje van Doornroosje wel. Dit is één van de vele boeken die dit bekende verhaal verteld. Ditmaal met tekeningen van Maja Dusíková.
Het boek is op A4 formaat en heeft diverse paginagrote prenten. Prachtige aquarelschilderingen beelden het verhaal uit zoals wij dat allemaal kennen. Je waant je even in de sprookjeswereld met het voorlezen van dit boek.

Mijn dochter is meteen enthousiast over dit boek. Uiteraard heeft dat ook te maken met het feit dat prinsessen op meisjes vaak een grote aantrekkingskracht hebben. Daar is mijn dochter geen uitzondering op. Het verhaal van Doornroosje kent ze al, maar ze geniet volop van dit boek. Regelmatig moet ik even wachten met het omslaan van de bladzijde omdat zij nog druk bezig is de illustraties te bekijken. Absoluut een aanrader voor alle jonge dames die nog geen boek over dit lieflijke prinsesje in huis hebben!

Doornroosje – Gebroeders Grimm
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, De Vier Windstreken
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

The Christmas Show 2019 [verslag]

Zaterdag ben ik met mijn 13-jarige tweeling en een 14 jarige klasgenoot naar The Christmas …