Slaap lekker

slaap lekker26% van de baby’s slaapt door bij 12 weken: 48% van de ouders liegt daarover. Erken slaapproblemen bij baby’s en los ze op! Veel ouders worstelen met baby’s die niet inslapen of niet doorslapen. Er zijn prachtige staatjes hoeveel uur een kind zou moeten slapen, maar als de jouwe dat niet haalt, kun je daar weinig mee. Ouders en kind worden steeds vermoeider en bedtijd wordt een berg om tegen op te zien. Slapen houdt verband met voeding, dagritme en karakter. Dit boek helpt om:  het slaapritme van je baby te veranderen,  anders te reageren op het ’s nachts wakker worden  en je baby te leren alleen in slaap te vallen.

Recensie
Elke ouder kent het wel; gebroken nachten. Je ontkomt hier gewoon niet aan zodra je een baby hebt. Afhankelijk van hoe vaak je er s’nachts uit moet, kan dit behoorlijk opbreken. Logisch dat ouders uitkijken naar de dag dat hun baby de hele nacht doorslaapt. Maar hoe zorg je ervoor dat je baby snel een goed slaapritme heeft? Dit boek helpt je daarbij…

In dit boek komt van alles aan bod, allereerst wat hebben baby’s nodig? Denk hierbij aan liefde en veiligheid; door dezelfde verzorgers verzorgd te worden en niet continu door iemand anders. Maar ook veilig slapen is belangrijk; wanneer mag je baby echt niet bij de ouders in bed slapen en wanneer wel? En wat als je een alleenstaande ouder bent? Kun je hulp regelen voor overdag of niet?

Natuurlijk komt het slapen ook uitgebreid aan bod. Welke verschillende slapen zijn er en op welke tijden moet je juist wel snel naar je kind toe gaan en wanneer kan het beter even wachten (mits je weet dat er niks ergs aan de hand is natuurlijk). Ook vind je een slaapschema van hoeveel uur baby’s op een bepaalde leeftijd ongeveer slapen. En wat is het slaapgedrag op verschillende leeftijden? En wat te doen bij darmkrampjes? Slaap lekker behandeld al deze (en meer) onderwerpen.

P1350900Erg leuk is het dat achterin het boek verschillende vragen van ouders staan over het wel/niet slapen van hun baby. Hierop geeft auteur Arna uitgebreid antwoord op. Goed om te weten is dat er ook diverse bedank briefjes in staan; dat de tips van Arna daadwerkelijk hebben geholpen.  Dus wellicht heb je iets aan deze vragen en antwoorden.

Slaap lekker is niet alleen een boek vol tips en informatie, er staan ook nog eens hele leuk en schattige babyfoto’s in. Dat maakt het boek extra leuk om te lezen. Slaap lekker is zeker een aanrader voor alle ouders die kampen met slaapgebrek of die niet precies weten hoe ze hun baby een goed slaapritme kunnen laten ontwikkelen.

Slaap lekker – Arna Skula
Informatief, paperback, 144 pagina’s, Kosmos
Bestel ‘Slaap Lekker’ hier >>>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Geniet van een heerlijke nachtrust om overdag energiek te zijn voor je kinderen

Voel je je als ouder de hele tijd moe? Dat is zo gek nog niet. …

Share
Share