Burny Bos wint Gouden Kalf

Burny (Bernard Gerrit) Bos is een kinderboekenschrijver en filmmaker (zowel bioscoopfilms als televisieseries). Bekende boeken van hem zijn onder andere Mijn vader woont in Rio en de boeken over Knofje, die later ook door hem zijn bewerkt tot een televisieserie.

Hij heeft heel veel verfilmingen van boeken van Annie M.G. Schmidt op zijn naam staan zoals Ibbeltje, Otje, Minoes en Pluk van de Petteflet. Ook Ja zuster , nee zuster, De jongen die niet meer praatte en Het Zakmes zijn door hem gemaakt, zowel de films als de series op televisie.

Burny Bos heeft gisteren op het Nederlands Filmfestival het Gouden Kalf voor de Cultuurprijs gekregen.

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Win 4 vrijkaartjes voor de première van de film Berend Botje – het mysterie van het ei [winactie]

Vanaf 29 september 2021 is de bioscoopfilm Berend Botje: het mysterie van het ei te …