Het Pieterpad

In 2002 is mijn liefde voor wandelen ontstaan. In een opwelling besloot ik om het Pieterpad  te gaan lopen. Dus op naar de winkel om de 2 boekjes van het Pieterpad te kopen. De eerste stap was gezet; de boekjes had ik in huis. Nu moest ik alleen nog maar 490km lopen. In die tijd liep ik nooit wandelingen die langer dan 10km waren. Maar ja om voor 10km helemaal naar Pieterburen af te reizen, dat werd me een beetje te gek. Dus besloot ik dat ik dan maar zo’n 30km moest gaan lopen; van Pieterburen naar Groningen. Vanaf toen besefte ik echt hoe leuk wandelen eigenlijk is. Je ziet van alles onderweg en je komt vaak door schitterende natuur. In 4 maanden tijd heb ik het Pieterpad volledig gelopen. Ooit hoop ik het Pieterpad nog eens een keer te lopen…

Nu 10 jaar later, komt het begin van het Pieterpad weer in zicht. Mijn zoon van bijna 6 jaar heeft mijn liefde voor wandelen overgenomen. Regelmatig wandelen we samen. Vooral heuveltjes en omgevallen bomen doen het goed tijdens een wandeltocht. Dit is er niet overal op het Pieterpad, maar wat lijkt het me leuk om het Pieterpad samen met mijn kinderen te lopen. Het is nog een jaar of 2 wachten voordat mijn dochter van 3 jaar ook zelf mee kan lopen, met zulke tochten. Maar het Pieterpad staat wel op de agenda. Voordat het zover is, lopen we binnenkort al een stukje van het Pieterpad. Een etappe van zo’n 8km. Dat is goed te doen. Zodra we het Pieterpad echt met het hele gezin gaan lopen, krijgen mijn kinderen beide een eigen boekje van het Pieterpad. Dan kunnen ze in elke plaats waar we komen, een stempel vragen voor in hun boekje. En dan hoop ik dat ze net zo genieten van het Pieterpad als dat ik heb gedaan.

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Wandelen en rennen: zo blijf je in shape tijdens en na je zwangerschap

Tijdens je zwangerschap goed voor jezelf zorgen, is ook goed voor je baby zorgen. Gezonde …