Dit is het genomineerde Speelgoed van het Jaar 2016!

speelgoed-van-het-jaar-2016-verslag-copyright-trotse-moeders-5Hoe gaat de nominatie bepaling voor Speelgoed van het Jaar eigenlijk? Waar letten juryleden op en hoe beoordelen ze speelgoed. Dit jaar was ik voor de tweede keer lid van de vakjury die het ingezonden speelgoed moest beoordelen en nomineren voor Speelgoed van het jaar, lees hier mijn verslag >>>>

Vandaag mag ik officieel bekend maken welk speelgoed in welke leeftijdscategorie genomineerd is voor Speelgoed van het Jaar 2016. Een nominatie is uiteraard een hele eer en geeft (groot)ouders onderbouwing om een keuze te kunnen maken uit een zeer divers aanbod van speelgoed. speelgoed-van-het-jaar-logo-trotse-moedersZeker tegen de decembermaand is het prettig om te weten welk speelgoed door de vakjury gekozen is om kans te maken op de titel Speelgoed van het Jaar 2016!

Hieronder per leeftijdscategorie in willekeurige volgorde, de diverse nominaties. Een uitgebreidere beschrijving, inclusief foto’s, juryrapport en pedagogisch rapport per spel of speelgoed, volgt binnenkort.

Ook zullen we veel van het speelgoed zelf bij trotsemoeders.nl en trotsevaders.nl gaan recenseren.

0-3

Categorie A: 0 t/m 3 jaar

 • Globber My Free 5 in 1 – Maple Leaf Sports
 • Activity Garden Treehouse – MGA Entertainment
 • Mijn Woezel en Mijn Pip – Van der Meulen
 • Nijntje dansende blokjes – Van der Meulen
 • Toet Toet Auto’s; Ruimtestation – VTech

4-5

Categorie B: 4 en 5 jaar

 • CO-de-Rups – Mattel Europa
 • Construxions – TM Essentials
 • Mijn Magisch Bureau 3 in 1 – VTech
 • Vos Laat Los – Goliath Games
 • Roodkapje – Smart

6-7

Categorie C: 6 en 7 jaar

 • Kidizoom Selfie Cam – VTech
 • Kidi Super Star – VTech
 • Whacky Shots – Yulu Europa
 • Buurman & Buurman Het Bordspel – Just Games
 • Stratego Pirates! – Jumbo

8-9

Categorie D: 8 en 9 jaar

10-11

Categorie E: 10 en 11 jaar

12

Categorie F: 12+

Een mooie mix van spelletjes en speelgoed. Nu is het aan anderen om het allerleukste speelgoed, of het allerleukste spel in de diverse leeftijdscategorieën te kiezen. We zullen het uiteraard op de voet volgen en alle nieuws over Speelgoed van het Jaar 2016 zal op onze websites te lezen zijn.

speelgoed-van-het-jaar-2016-standaard-header-copyright-trotse-moeders-660x330

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Overzicht van al het genomineerde Speelgoed van het Jaar 2020

Evenals eerdere jaren vinden wij het belangrijk om aandacht te geven aan de Speelgoed van …