De sneeuw in met Haas

Eindelijk hebben we in Nederland een echte winter met ijs en sneeuw. De kinderen genieten buiten van sneeuw, maar ook binnen is er deze winter iets geweldigs: Wakker worden!.

Het spel
In deze nieuwste PC game uit de serie Mijn naam is Haas wordt hoofdrolspeler Haas wakker in een besneeuwd landschap; alles is wit! Samen met zijn slimme vriendinnetje, de eend Sofie, gaat de nieuwsgierige Haas op onderzoek uit. Onderweg komen ze verschillende dieren tegen die niet allemaal even blij zijn met dit winterlandschap… Door zelf het landschap en de oplossing voor problemen te tekenen maak je kind altijd een uniek verhaal.

pc gameEducatief
Deze wonderlijke wereld voor kinderen van 3 jaar tot 7 jaar wordt speciaal ontwikkeld om de ontwikkeling van jonge kinderen te stimuleren. Vanaf september 2009 zijn de eerste titels verschenen: de cd-rom Lekkere lucht en het prentenboek Nooit meer nat. En wat een topproducten zijn dit! De producten (boeken en computergames) worden ontwikkeld in samenwerking met het onderwijs. De pc-game is educatief en bevordert o.a. de taalontwikkeling, fantasie en behendigheid en sluit aan bij het basisonderwijs van de kleuters en onderbouw.

Recensie
Alle Mijn naam is Haas producten gaan uit van het principe van leren door te spelen. Je kleuter stuurt zelf het verhaal door in het beeld te tekenen. Aan de hand van de tekeningen die gemaakt worden zal een uniek verhaal tot leven komen, waardoor je oneindig avonturen kunt blijven beleven! En met succes. Wij zijn al fans van de game Lekkere lucht en het prentenboek Nooit meer nat. Het spel Wakker worden! past hier erg goed bij. Het idee is hetzelfde als bij de game Lekkere lucht, maar toch beleefd Haas en zijn vriendjes nieuwe avonturen. Een deel komt overeen – in beide games maak je zelf het landschap en kan je bijvoorbeeld op dezelfde manier bomen tekenen –  en er zijn ook nieuwe uitdagingen voor kinderen. De game is een leuke aanvulling als je kind al iets uit deze serie heeft, maar is ook een geweldig cadeau voor de kinderen die Mijn naam is Haas nog niet kennen. Iedereen moet Haas gewoon in huis hebben. Een aanrader voor je eigen gezin of om cadeau te doen!

Mijn naam is Haas – Wakker worden!
Computergame, CD-ROM, geschikt voor Mac OS & PC
A.W. Bruna uitgevers

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Wakker worden kleine zevenslaper! [recensie]

Het is eindelijk lente en de zevenslapers ontwaken uit hun winterslaap. Allemaal behalve kleine Zevenslaper, …