Diploma ‘Tafeldekken als een Barones’

Kinderen kunnen in de voorjaarsvakantie in Kasteel de Haar  het enige echte Kasteel Diploma “Tafeldekken als een Barones/Baron” halen. Van 16 februari t/m 3 maart kunnen kinderen in Kasteel de Haar alles leren over tafelmanieren en eten. Zo leren ze o.a. waarom het niet netjes is om te smakken, of er regels voor het prakken zijn en hoe een Barones/Baron precies eet. Zo komen kinderen erachter dat netjes en fatsoenlijk eten niet altijd even makkelijk is. Maar ze leren ook dat de kinderen van de Barones / Baron pas vanaf 17 jaar aan de deftige tafel mochten mee-eten. Tot hun 16e jaar aten kinderen in een speciale kindereetzaal. Het spreekt voor zich dat de kinderen hier heel erg blij om waren. Want zo hoefden ze niet aanwezig te zijn bij de lange en deftige diners, waar ze zich keurig moesten gedragen. In de kindereetzaal konden ze gewoon kind zijn en kattenkwaad uithalen.

De tafelmanieren op Kasteel de Haar  zijn al 100 jaar hetzelfde. De Baron en de Barones eten van zilveren messen, vorken en lepels. Dit bestek is door een beroemde architect ontworpen. Hij maakte dit bestek dan ook speciaal voor Kasteel de Haar. Normaal ligt dit bestek achter slot en grendel op geheime plekken verspreid door het kasteel. Voor het eerst na 100 jaar, kunnen bezoekers dit bestek bekijken. Wie tijdens de kinderrondleiding ’De Barones Vertelt” goed oplet, kan na afloop het Kasteel Diploma “Tafeldekken als een Barones” ophalen, uiteraard met je eigen naam erop! De rondleiding is geschikt voor kinderen van 4 jaar t/m 12 jaar. Klik hier voor meer informatie over Kasteel de Haar.

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Kerst op Kasteel de Haar

Vorig jaar hadden ze maar liefst 14.000 bezoekers bij dit leuke evenement. Dat vraagt natuurlijk …

Share
Share