De pier stort in en andere verhalen [recensie]

coer De pier stort in

Twee jongens vinden een pistool in een schoenendoos. Een mythische prinses wordt midden in een oorlog op een eiland achtergelaten. Een groepje aristocraten is op zoek naar avontuur in een ver land, maar ontdekt dat de grootste gevaren in henzelf schuilen. Dit zijn enkele van de personages die voorbijkomen in deze fantasierijke bundel.

Recensie
In de bundel De pier stort in en andere verhalen staan negen korte verhalen, allemaal geschreven door Mark Haddon. Eigenlijk hou ik niet zo van korte verhalen. Ik wil graag wegduiken in een boeken, maar tegen de tijd dat ik helemaal in een kort verhaal zit, is het al weer afgelopen. Korte verhalen zijn mij te vluchtig.

De pier stort in - titelverhaal
Toch kan ik me wel voorstellen dat je van korte verhalen houdt. Bijvoorbeeld als je weinig tijd hebt om te lezen. Een bundel met korte verhalen kan je makkelijk even aan de kant leggen als je geen tijd meer hebt, zonder het gevoel te hebben iets onafgemaakt te laten wachten.

De pier stort in - Het eiland
Ik heb een paar van de verhalen gelezen. Ze zijn stuk voor stuk mooi geschreven. De verhalen zijn allemaal heel verschillend: situatie, personen, tijd … Maar de sfeer van eigenlijk alle verhalen doet  onheilspellend aan, soms wat dreigend. Wat ik her en der op internet lees is dat Mark Haddon zijn inspiratie heeft gehaald uit de geschiedenis, de mythologie en sprookjes. Dat las ik inderdaad ook wel terug in de verhalen.

De pier stort in - Bunny
Het titelverhaal van De pier stort in en andere verhalen beschrijft heel nauwkeurig wat er gebeurt als er een pier aan de Engelse kust in zee stort. Van het ontstaan van de eerste fatale scheur in een schroef, tot en met de laatste dode en een overlevende die uiteindelijk confuus het strand bereikt. Beklemmend en beeldend. Hier kan je een fragment downloaden om te kijken of De pier stort in en andere verhalen iets voor jou is.

De pier stort in - achterkant
Prachtige verhalen voor als je van korte verhalen leest. En meer dan terecht dat een aantal verhalen de long en short lists van Short Story Awards 2015 in Engeland terecht zijn gekomen!

DE PIER STORT IN en andere verhalen – Mark Haddon
Korte verhalen, paperback, 336 pagina’s, Uitgeverij Atlas Contact
Bestel dit boek hier >>>>

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De verloren verteller

Ik houd van lezen. En ik houd van boeken, gewoon, papieren boeken. En sommige boeken …