Dagboek van een verloskundige – Marlies Koers

Je hebt 20 uur niet geslapen, 10 uur nauwelijks gegeten en je bent bezig met de begeleiding van je tweede bevalling tijdens je 48-uurs dienst. Welkom in het leven van een verloskundige. Een baan met grote verantwoordelijkheid, met soms moeilijke en snelle beslissingen. Marlies Koers neemt je in Dagboek van een verloskundige een jaar lang mee in haar hectische en onvoorspelbare leven. Van spreekuren tot spoedsituaties en van bijzondere momenten tot groot verdriet: een jaar vol eerlijke, ontwapenende en inspirerende verhalen en een ode aan het vak in al zijn complexiteit. Van grote hoogtes naar diepe dalen en van gemoedelijke spreekuren tot zenuwslopende bevallingen. En dat alles soms in één dag. Dit boek geeft een unieke en openhartige kijk achter de schermen van een van de mooiste, intiemste en zwaarste beroepen.

Waar gaat het boek over

Verloskundige Marlies Koers neemt je mee in het wonder van het leven. Ze volgt zwangeren vanaf de eerste afspraak in de praktijk, tot de laatste afspraak in het kraambed. Althans, in de meeste verhalen. Helaas gaat het namelijk ook wel eens mis en die verhalen deelt ze ook. Ze neemt je mee naar smerige huizen waar het vuilnis in de gang ligt, maar waar de geboorte van een nieuw mens ineens een heel ander licht op de situatie schijnt. Ze neemt je mee naar snelle thuisbevallingen en moeizame ziekenhuisbevallingen. Ze nodigt je uit in haar praktijk en in de verloskamers waar zowel leven als dood dichtbij komen.

Recensie

Ik had erg hoge verwachtingen toen ik aan dit boek begon. De filmrechten waren namelijk al verkocht nog voor dit boek uitkwam. Dagboek van een verloskundige was meteen ‘on top’. Vanaf de eerste hoofdstukken werd al duidelijk hoe heftig en wonderbaarlijk mooi dit beroep kan zijn.

“Soms komt ineens het besef. Ontzag voor nieuw leven. Een nieuwe generatie.”

Dagboek van een verloskundige is erg ontroerend en fascinerend. Ik heb regelmatig met mijn ogen vol tranen op de bank gezeten en niet alleen van ontroering. Het was mooi en heftig en kon het boek maar moeilijk wegleggen. Ik moest hoofdstuk na hoofdstuk verder lezen en ik kan bijna niet wachten tot de film er daadwerkelijk is; dit boek heeft al mijn verwachtingen waargemaakt!

“Los van kennis is er nog iets anders belangrijks: vergeet nooit om een mensenmens te zijn. Wees hartelijk. Mensen zullen vergeten wat je hebt gezegd, maar ze zullen nooit vergeten hoe je hen hebt laten voelen.”

Marlies Koers heeft haar ontroerende en bijzondere verhalen op een uitmuntende manier met mij gedeeld. Daardoor zal een aantal van die verhalen ook nooit meer vergeten.

Bestel dit boek hier >>>

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Risico voor moeder en kind bij inleiden bevalling zonder medische indicatie

Wereldwijd kiezen steeds meer vrouwen voor het inleiden van een bevalling voordat de baby volledig …