Weekend Maastricht met (jonge) kinderen: hotel of huisje?

Wanneer ik ergens kort verblijf met de kinderen, is een huisje huren meestal niet zo voor de hand liggend. We hebben in het verleden dus een aantal keer in een hotel geslapen met onze drie kinderen toen ze nog jonger waren. En ik moet eerlijk zeggen dat dat niet echt ontspannen was….

Mijn kindjes zijn altijd al erg vroeg wakker geweest, zo tussen 5 en 6 uur. En wanneer een ontbijt dan vanaf 8 uur genuttigd kan worden, is het lastig om die uren in relatieve stilte (en zonder koffie!) door te brengen. De avonden vond ik niet zo erg, hoewel er weinig te doen is natuurlijk wanneer de kinderen slapen. Maar een boek lezen is altijd wel prettig en op tijd naar bed is ook niet erg.

De ochtend vond ik echter de grootste stress-factor. Daarom was ik zo blij om de Kids-woningen in Dormio Resort Maastricht te leren kennen: luxe cottages die speciaal ingericht zijn op (jonge) kinderen. We mochten deze een lang weekend uitproberen en het was een groot succes!

Hoe kindvriendelijk en baby-proof zijn de kidswoningen in Dormio Resort Maastricht? Wij probeerden het uit!

’s Morgens kon ik rustig aan doen, MET lekkere koffie, en de kinderen hadden voldoende vermaak: een PS4, allerlei spelletjes, een prima Wifi-netwerk en een televisie met voldoende kanalen. Kortom: rust tot het tijd werd om de verse broodjes op te halen die we de dag ervoor al besteld hadden.

Lekker samen ontbijten en dan kiezen wat we met de rest van de dag willen doen, dat noem ik nog eens relaxed er tussenuit gaan! En eerlijk gezegd waren de avonden ook een stuk gezelliger, met een wijntje en wat lekkers terwijl de kinderen sliepen. Erg fijn ook was dat het allemaal vrijstaande huizen waren, zodat je ook niet de hele tijd tegen de kinderen hoeft te zeggen dat ze stil moeten zijn….

Voor een korte, maar ook een langere vakantie is Dormio Resort Maastricht wat mij betreft een aanrader! Meer lezen over ons bezoek daar? Zie:

Luxe genieten met de kinderen in het Dormio Resort Maastricht [verslag]

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Op zoek naar een budget vriendelijke reis? Zoek niet langer: ga naar de Waddeneilanden!

Nieuwe culturen ontdekken en onvergetelijke ervaringen opdoen. Het hoeft allemaal niet veel te kosten, op …

Share
Share