Ssst! We hebben een plan. [recensie]

Screenshot 2014-02-20 at 10.53.24Vier vrienden, drie grote en één kleine, gaan een eindje wandelen. En dan ineens zien ze een prachtige vogel,  hoog in een boom. Ze moeten hem gewoon zien te vangen. Ssst! Ze hebben een plan. Dus ze lopen zachtjes, heel zachtjes, met hun netten in de aanslag. “Eén, twee, drie… NU!”. Maar de vogel vliegt nietsvermoedend weg. Tijd voor het volgende plan… Maar het kleinste jagertje heeft eigenlijk een veel beter plan!

Recensie

Chris Haughton heeft met “Ssst! We hebben een plan” een boek gemaakt wat in geen enkel huishouden of kleuterschool zou mogen ontbreken. Vanaf de eerste pagina worden kinderen meegenomen in  de spanning van het verhaal. Screenshot 2014-02-14 at 16.35.46Het ontdekken van de vogel, het zachtjes sluipen er heen en het proberen te vangen van de vogel, wat steeds nèt mislukt.

Bij het voorlezen merkte ik al dat je automatisch mee gaat doen met de toon van het boek, het fluisteren, het opbouwen van de spanning. En dan is de pret bij de kinderen enorm wanneer het steeds nèt misgaat. De herhaling in het boek, waarin voldoende variatie zit om het voor zowel de voorlezer als voor de kinderen boeiend te houden, maakt dat er bij vóór het omslaan naar de volgende bladzijde al voorpret is over wat er gaat komen.

De illustraties zijn schitterend. Ze lijken heel eenvoudig, maar bieden op iedere pagina precies de juiste sfeer die bij het verhaal past. Screenshot 2014-02-14 at 16.35.20Een boek om nog heel vaak voor te lezen en wat kinderen ook prima zelf kunnen bekijken, of “voorlezen” aan hun knuffelbeer.

Ssst! We hebben een plan – Chris Haughton
Uitgeverij Gottmer, hardback, 48 pagina’s
Bestel dit boek hier >>>>

 

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

IJs – boek met 30 recepten

IJs…. ik ben er dol op en heb die liefde doorgegeven aan mijn jongste zoon. …