Explorer Academy 2 – De Veer van de Valk

Nadat mijn zoon (12 jaar) het eerste boek van Explorer Academy gelezen had, keek hij echt uit naar het tweede boek: De Veer van de Valk. En ook dit deel heeft hij weer met veel plezier gelezen. Ik moet zeggen: de boeken zien er aantrekkelijk uit. Hardcover, kleurrijk geïllustreerd, leeslint. Lekker dik, 232 pagina’s. 

Deze boekenreeks van National Geografic is geschikt voor lezers vanaf 8 jaar, hoewel ik denk dat iets oudere kinderen er meer van genieten. Het tweede boek staat bijvoorbeeld vol met ‘geheime codes‘ die je moet zoeken. Mijn zoon kreeg een brief erover en dat gaf weer extra plezier! Maar het grootste plezier zat in het lezen. Hieronder zijn eigen recensie:

Ik heb het boek Explorer Academy: De veer van de valk gelezen. Dit is mijn recensie daarover.

De veer van de valk begint waar het eerste boek eindigde. Cruz is op zoek naar het tweede stukje marmer waar de dode moeder van Cruz een formule heeft opgeschreven. Als Cruz al de acht stukjes kan vinden heeft hij de hele formule. Alleen hij wordt gezocht door Nebula. Nebula wil Cruz tegenhouden.

In het tweede deel stappen Cruz en zijn vrienden met de rest van de Explorer Academy op een grote boot: ‘De Orion’. Cruz zoekt aanwijzingen om te zoeken naar het tweede stukje marmer. Alleen wie kan Cruz allemaal vertrouwen? Als er op een dag een inbraak is geweest in de kamer van Cruz beseft Cruz dat er ergens op de boot een spion is van Nebula die probeert informatie te zoeken. Voor het tweede stukje marmer moet Cruz naar Scandinavië. Kan Cruz het tweede stukje vinden en wat gebeurt er in de thuisplaats van Cruz, Hawaii?

Ik vond dit een heel leuk boek omdat het spannend, leuk en grappig is. Ik vind het ook leuk omdat je een beetje leest over de school en de avonturen die hij daar beleeft terwijl er ook wordt uitgelegd wat er allemaal aan de hand is met die formule. Deze boekenserie is zeker een aanrader als je houdt van spannende en grappige boeken. Zeker als je houdt van plot twists is deze boekenserie een aanrader.

Dit was mijn verslag over Explorer Academy: De veer van de valk!

Wederom een top-boek dus! We kijken uit naar het volgende deel van hopelijk een uitgebreide serie!

Algemene informatie:
In Explorer Academy – De veer van de valk stapt Cruz aan boord van het Orion-schip richting de koude Atlantische Oceaan voor zijn eerste echte wereldmissie. Terwijl mysteries rondom Cruz’ moeder zich blijven opstapelen, brengt Cruz zichzelf en zijn vrienden onbewust steeds meer in gevaar. Waar leidt dit toe? En wie zit er toch achter hem aan?

Hieronder de link naar het verslag over het eerste boek:

Explorers Academy: het Nebula-mysterie [recensie]

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

De gave

Rong Jinzhen is een wiskundig genie. Geboren in de illustere, hooggeplaatste familie Rong groeit hij …