Stilte [recensie]

Stilte van Mia Sheridan vertelt het heftige verhaal van Bree, die om een traumatische ervaring te verwerken haar boeltje oppakt en naar een nieuwe stad verhuist. Bij het boodschappen doen loopt ze daar Archer tegen het lijf. Ze is meteen van hem onder de indruk, maar Archer is nogal zwijgzaam. Als in: hij praat helemaal niet. Al sinds zijn zevende niet. Kan haar liefde zijn stilte doorbreken? Stilte is een aangrijpende New Adult-roman en het indrukwekkende debuut van Mia Sheridan.

Recensie
Het boek “Stilte” van schrijfster Mia Sheridan vertelt het heftige verhaal van Bree Prescott, die om een traumatische ervaring te verwerken haar boeltje oppakt en naar het rustige stadje Pelion verhuist. Ze huurt er een leuk huisje en vind werk in een diner.

Op de eerste dag ontmoet ze Archer, een geïsoleerde man die zijn spraakvermogen als 7 jarig kind verloor in een verschrikkelijk familiedrama. Niemand neemt de moeite om Archer te leren kennen maar wanneer Bree hem ontmoet is ze meteen in hem geïnteresseerd. Al snel voelt ze zich tot hem aangetrokken en Archer begint haar heel langzaam toe te laten tot zijn leven.

   

Na korte tijd worden Bree en Archer smoorverliefd op elkaar en willen ze beiden niet liever dan dag en nacht bij elkaar zijn. Maar beiden worstelen met het zware gewicht van hun verleden en proberen hun levens voor elkaar te krijgen. Maar is hun liefde opgewassen tegen het zware gewicht van hun verleden?

Stilte is een prachtig verhaal over de band tussen twee mensen met een zeer beschadigd verleden. Bree en Archer spreken niet hardop, maar door middel van gebarentaal en hun harten. Via flashbacks kom je steeds meer te weten wat er met Archer op zijn zevende is gebeurd en de gevolgen daarvan. Zo ontroerend geschreven dat je hem persoonlijk wel wilt knuffelen.

Een heel mooi New Adult verhaal met de juiste proporties tragedie, liefde en (erg veel…) seks en waar je in wilt door blijven lezen.

Stilte – Mia Sheridan
Paperback, 320 pagina’s, Zomer & Keunig
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Elly Groosman-van Hooijdonk

e.groosman@planet.nl'
Mijn naam is Elly. Ik ben getrouwd met Marcel en naast ons werk zijn we druk met onze paarden en honden. Ik houd van lezen en koken en ik ben Trotse (peet)Tante van een heleboel lieve kinderen.

Check Also

Alleen maar jij [recensie]

‘Alleen maar jij’ van Mia Sheridan is geen zoetsappig liefdesverhaaltje. Het is het verhaal van …

Share
Share