Paasontbijt 2015 [blog]

paasontbijt-trotse-moeders-albertine-3Wat gaan we dit jaar eens verzinnen voor het Paas-ontbijt ?

Bij ons op school is het de gewoonte dat ieder kind iets voor zichzelf meeneemt en hetzelfde voor een ander kind. Er wordt een mooi buffet gemaakt waar ieder kind zijn broodje voor een ander neerlegt. Dat ziet er altijd heel leuk uit! Leuke creaties met allerlei verschillende producten.

paasontbijt-trotse-moeders-albertine-2De een gebruikt een witte boterham als ondergrond, de ander een croissantje of een beschuit……alles mag….behalve chocolade paaseitjes! Dan ontstaan er ruzies over wie welk bordje krijgt, haha…..da’s zielig voor de juf ; het moet wel gezellig blijven!

Het wordt wel een sport om ieder jaar iets mooiers te maken hoor moet ik eerlijk bekennen. Het geeft natuurlijk een goed gevoel als je kind de klas binnenstapt met iets waar ze trots op zijn. Ze vertellen ook altijd als eerste WIE hun broodje heeft gegeten als ze uit school komen.

paasontbijt-trotse-moeders-albertine-1 paasontbijt-trotse-moeders-albertine-4

Op de kleuterschool heb ik een vlaggetje versierd met paasstickertjes en dat in een krentenbolletje geprikt….wist ik veel…. Maar gaandeweg zie je heel veel verschillende ideeën langskomen, waardoor je weer op nieuwe ideeën komt. Ik kan me herinneren dat ik ook eens een mooi geel Paas-lint met kuikentjes om een kaasstengel van Bakker Bart heb gestrikt. Heel simpel, maar wel erg lekker!

Dit jaar zijn het paashaasjes geworden:

paasontbijt-trotse-moeders-albertine-9
De basis is een onderkant van een bruine bol en twee chocoladebroodjes als oren. Het “gezicht” heb ik belegd met jonge kaas. De onderkant van de bruine bol heb ik op de plak kaas gelegd en de kaas er rondom afgeknipt, met een (schone) keukenschaar.

paasontbijt-trotse-moeders-albertine-5 paasontbijt-trotse-moeders-albertine-6 paasontbijt-trotse-moeders-albertine-7 paasontbijt-trotse-moeders-albertine-8

Met kokosbrood heb ik neusjes geknipt en “binnenkanten” van oren. Met zoute stengels en krakelingetjes heb ik het haasje ogen en snorharen gegeven. Heel makkelijk om te maken dus, maar best schattig al zeg ik het zelf….

Fijne Pasen!

paas-ontbijt-collage-trotse-moeders-albertine

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Een veelzijdig cadeau

Soms heb je een beetje hulp nodig. Je weet wel dat je iets moet doen, …

Share
Share