De Burwood baby’s

Het is moeilijk om een geheim te bewaren als het steeds groter wordt… Grace, Vicky, Ruth en Saskia, alle vier zitten ze op dezelfde school in Burwood, alle vier hebben ze een geheim. Maar het leven in het gezapige, welvarende Burwood komt op zijn kop te staan als niet één, maar vier tieners zwanger blijken te zijn. De media dalen als aasgieren op Burwood neer, de krantenkoppen schreeuwen: “Wie zijn de vaders van de baby’s? Hebben alle vier de baby’s dezelfde vader? Dit kan geen toeval zijn … zijn de Burwood meisjes soms deel van een tienerzwangerschapscultus?” Het tumult lijkt de kleine, rijke, groene gemeenschap aan te tasten, maar onder de oppervlakte borrelde het al langer. En voordat het weer beter kan worden, wordt het eerst nog veel, veel erger.

Recensie
Wat een heerlijk boek is “De Burwood baby’s! In Burwood, een slaperig voorstadje van Londen, waar iedereen elkaar kent en op de hoogte is van elkaars reilen en zeilen en waar nooit iets gebeurt, zijn opeens vier tienermeisjes in verwachting. Ze zitten bij elkaar op school, zijn even oud, vriendinnen van elkaar en zijn min of meer tegelijk zwanger geraakt. Wat is er toch gebeurd? Wie is de vader of zijn de vaders? Hoe is dit nu mogelijk?

Sarah May, de auteur, onthult alles in een tergend langzaam tempo in “De Burwood baby’s”. Op de achterflap heb je het grote geheim al gelezen, althans, dat denk je. Maar het duurt even voor je ook daadwerkelijk gelezen hebt dat de vier meiden een baby verwachten. En van wie. Eerst wordt nog een aantal andere geheimen onthuld, die soms verklaren, maar nog veel vaker de situatie juist alleen maar ingewikkelder maken. Het zijn dingen waarvan je niet wilt dat je buren dat weten, of je vrienden, maar ja, het is onontkoombaar. Een boek vol cynisme en humor.

Ik heb “De Burwood baby’s” met heel veel plezier gelezen. Hoe verder ik kwam, hoe leuker ik het verhaal ging vinden en hoe moeilijker ik het vond om het aan de kant te leggen. En wat is het dan jammer om zo’n boek weer aan de kant te leggen als je het uit hebt. Echt een boek om vast klaar te leggen en over een paar maanden in de zomer mee te nemen op vakantie!

De Burwood baby’s – Sarah May
roman, paperback, 300 pagina´s, Signatuur
Klik om dit boek hier te bestellen via Bol.com >>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De verloren verteller

Ik houd van lezen. En ik houd van boeken, gewoon, papieren boeken. En sommige boeken …

Share
Share