Mama-tijd: dagje Duinrell [blog]

Screenshot 2014-08-10 at 20.09.37Met meer dan één kindje, vind ik het erg belangrijk om ieder kind ook af en toe apart aandacht te geven. We noemen dat “mama-tijd” en inmiddels is dat een ingeburgerd begrip. De kinderen vragen er zelf ook om: “mama, mag ik straks een mama-tijdje?”.

Mama-tijd
Meestal betekent dat even samen een spelletje doen, knutselen of lezen, maar soms ook gewoon met één van de kinderen de hond uitlaten of samen koken. Het hoeft echt niet ingewikkeld te zijn of lang te duren, maar het doet zowel mij als mijn kind altijd erg goed. Even lekker met z’n tweetjes!Screenshot 2014-08-06 at 21.39.50

Een aantal keer per jaar doe ik met de kinderen een hele dag “mama-tijd”. Dan kiezen we samen iets uit om die dag te doen. En dit jaar koos mijn jongste (7) voor een dagje Duinrell.

Duinrell
Screenshot 2014-08-06 at 21.45.51We gingen dus lekker bijtijds met de auto op weg. Onderweg gezellig samen naar een luisterCD geluisterd, maar vooral veel gebabbeld. Enorm gezellig, de autorit vloog om! Bij Duinrell is voldoende parkeergelegenheid en we konden vlakbij de ingang parkeren.

Het was een feestdag voor mijn jongste, dus hij mocht helemaal bepalen waar hij heen wilde en wat hij wilde doen en hoe lang. Niet zo moeilijk om deze afspraak te maken, want voor mij -als zijn Trotse Moeders-  is het voldoende om hem te zien genieten!

Botsbootjes
Eerst werd er geklommen en gespeeld en toen zijn we naar de “botsbootjes” gegaan. Daar stond best een lange rij met kinderen die aan het duwen waren, dus ik moest wel in de buurt blijven om te voorkomen dat mijn rustige jongetje niet steeds ingehaald zou worden. Toen hij aan de beurt was en in een bootje zat, was hij het wachten snel vergeten en heeft hij enorm genoten!

Screenshot 2014-08-06 at 21.40.23

Nostalgie
Bij de bootjes in de buurt waren “klimballen” die ik me nog kan herinneren van een schoolreisje van mezelf, lagere school, lang geleden. Zo lang geleden dat ze in mijn herinnering een stuk groter waren 😉 Mijn zoon vermaakte zich prima en was een stuk dapperder dan ik destijds. Ik herinner me dat ik alleen maar durfde te klimmen, terwijl ik aan de touwen vasthield, terwijl mijn zoon de ballen als een soort trampoline gebruikte!

Screenshot 2014-08-06 at 21.41.18

Midgetgolf
Naast deze speelattractie was een midgetgolfbaan waar we voor één euro per persoon een hele gezellige tijd hebben gehad. Natuurlijk hoef je in Duinrell niets te doen wat geld kost, er is voldoende vermaak, maar een keer met ons tweeën midgetgolven staat hoog op de lijst van “leukste-dingen-die-je-kunt-doen-samen” van mijn zoon, dus ik had er die euro graag voor over.

Screenshot 2014-08-06 at 21.42.09

Rick de Kikker
Toen was het tijd om weer even in de speeltuin te gaan voor mijn zoon en voor mij om even op een bankje te zitten genieten. Tussendoor even wat eten en toen weer verder op ontdekkingsreis. We kwamen “Rick de Kikker” tegen en ook dat vond mijn jongste erg leuk! Toen verder naar de diverse attracties die het park te bieden heeft.

Screenshot 2014-08-06 at 21.47.11

Attracties
Reuzenrad, bootjes, monorail (waarbij mijn zoon nauwelijks de pedalen raakte, maar het uitzicht was prachtig!), spannende attracties zoals een toren waar je jezelf helemaal omhoog kunt hijsen en een vlot die je naar de overkant van het water kunt trekken, het was allemaal even leuk.

Screenshot 2014-08-06 at 21.44.01

Screenshot 2014-08-06 at 21.44.23

Screenshot 2014-08-06 at 21.43.26

Kikker-achtbaan
De attracties voor wat oudere kinderen, vond mijn zoon nog wat te spannend, maar samen met mama durfde hij uiteindelijke wel in de “kikker-achtbaan”, en na twee ritjes samen, ging hij al heel stoer alleen en stond ik aan de kant te zwaaien en een high-five te geven wanneer hij langs kwam zoeven.

Screenshot 2014-08-06 at 21.48.03

Splash
De “splash” had ook een magische aantrekkingskracht en hoewel hij er zelf niet in durfde, was het machtig om te kijken hoe de bootjes met kracht in het water kwamen en het water meters hoog opspatte. Na een bezoekje aan de reuze-glijbaan (die kon ik me ook nog herinneren van vroeger) was het bijna tijd om weer naar huis te gaan en mocht mijn zoon één keer op het plateau bij de “Splash” kijken en helemaal nat worden. Tip: leg altijd droge kleren in de auto 😉

Screenshot 2014-08-06 at 21.48.33

dirk-nat

Waterpret
Sowieso is er voldoende waterpret in Duinrell, van Splash tot roeibootjes en van Tiki-bad tot waterstralen waar je doorheen kunt lopen. Voldoende opties om lekker met water te spelen!

dirk-roeien

Screenshot 2014-08-06 at 21.44.44

Snel terug!
Helemaal nat liepen we langs het Tiki-bad weer naar de auto. Het Tiki-bad is een erg aantrekkelijk binnen-zwembad met enorm veel glijbanen, en hoewel we daar ook kaartjes voor hadden, hebben we er helemaal geen tijd voor gehad. Een reden om snel weer eens terug te gaan dus!

Screenshot 2014-08-06 at 21.45.04

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Bezoek aan Burgers’ Zoo

Afgelopen zondag 5 juni mochten wij voor Trotsemoeders naar Burgers’ Zoo. De weersvoorspellingen waren niet …

Share
Share