Het Fantastisch Kinderfilm Festival 2012

Van 21 februari t/m 11 mei reist Het Fantastisch Kinderfilm Festival met De Tuin van Fluit & Flier door heel Nederland. En natuurlijk draaien er fantastische films op het Fantastisch Kinderfilm Festival. Maar volg er ook je oren, je neus en je ogen… Dan kan je op zoek naar de ingang van de Tuin van Fluit & Flier. In deze wonderlijke Tuin speel je in je eigen verhalen. Ga door het hek en speel mee:

  • Als een molletje onder de grond of dromerig turend naar de wolken, liggend tussen frisse groene grassprieten en de tsjilpende vogels, ga je op onderzoek uit.
  • In de bloemenkas ruik je verrukkelijke bloemblaadjes. Kies met je neus de allerlekkerste geuren en vang  het parfum in een zakje.
  • Piepkleine beestjes worden grote monsters als je ze onder de microscoop legt. Bekijk ze goed en maak een tekening die je uitknipt. Breng de beesten tot leven in een korte stopmotion film.
  • Kijk naar jezelf in de grappige lachvijver. Je herkent je eigen gezicht niet meer. Wees even stil en luister goed naar de fluitende vogels, welke vogelliedjes kan je horen?
  • Omgeven door bloemen bouw je aan een miniatuur droomtuin, een zwembad met chocolademelk, een bed in het topje van een boom, vrolijke bloemenjurken aan de takken… Alle wensen neem je mee in je ontwerp. En met hulp van een green screen stap je zo het hekje door, je droomtuin in.
  • Heb je honger gekregen? Oogst dan een wortel uit de kas. Dorst? Neem een slok vlierbloesem uit de limonadefontein. En ben je ten slotte een beetje moe van al dat tuinieren, ga dan liggen in het gras en kijk naar de films op de wolken.

Het Fantastisch Kinderfilm Festival maakt deel uit van de programmering van het Imagine Film Festival. Het kinderfilmfestival is voor kinderen van 2 jaar t/m 12 jaar. De Tuin van Fluit & Flier komt voor het eerst tot bloei op dinsdag 21 februari 2012 in Nijmegen in VillaLUX en reist daarna verder door heel Nederland:

Nijmegen – VillaLUX: dinsdag 21 t/m donderdag 23 februari, voorjaarsvakantie
Groningen – ForumImages: zaterdag 25 t/m maandag 27 februari, voorjaarsvakantie
Deventer – Filmhuis De Keizer: donderdag 1 t/m zondag 4 maart, voorjaarsvakantie
Zwolle – Filmtheater Fraterhuis: zaterdag 10 en zondag 11 maart
Bussum – Filmhuis: zaterdag 17 en zondag 18 maart
Amersfoort – De Lieve Vrouw: Zaterdag 24 en zondag 25 maart
Eindhoven – Plaza Futura: zondag 8 en maandag 9 april, Pasen
Den Haag – Filmhuis Den Haag: vrijdag 20 t/m zondag 22 april
Hoorn – Cinema Oostereiland: Zaterdag 28 en zondag 29 april, meivakantie
Amsterdam – EYE Filminstituut: dinsdag 1 t/m vrijdag 11 mei, meivakantie

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Jippie No More! op het Cinekid Festival en vanaf 13 december in de bioscoop.

Iedere herfstvakantie vindt Cinekid Festival plaats: het grootste kinderfilm- en mediafestival ter wereld. De nieuwste …

Share
Share