Het middernachtspaleis

Bloedbanden zijn sterker dan de dood..

Calcutta 1932: Ben en zijn vrienden van het geheimeChowbar Genootschap zijn net zestien geworden. Het is tijd om het weeshuis, waarin ze zijn opgegroeid, te verlaten.
Bij het afscheidsfeest verschijnt plotseling een oude vrouw met een jong meisje, Sheere, door wie Ben meteen gefascineerd is. Wie is zij?
Als Ben en Sheere ontdekken wat hen met elkaar verbindt, worden ze al omringd door gevaar, een gevaar dat hen diep de onderwereld van Calcutta in trekt.
Een schaduw uit het verleden staat hun naar het leven en die schaduw is al veel dichterbij dan ze vermoeden…

Recensie:
Het verhaal begint in 1916. Luitenant Peake vlucht met twee kinderen voor een donkere verschijning en zijn handlangers door het nachtelijke Calcutta. Voordat hij op een gruwelijke manier sterft, weet hij de kinderen af te geven bij hun grootmoeder, die besluit om de tweeling uit elkaar te halen om hun belager zo te misleiden. Het meisje houdt ze zelf bij zich en het jongetje geeft ze af bij een weeshuis.

Als ze de jongen afgeeft bij het weeshuis vraagt ze de baas daar tegen niemand te zeggen dat dit jongentje daar is gebracht. Ze vraagt hem om hem zelf een naam te geven, zodat hij moeilijk te achterhalen is. Ze geeft de helft van een medaillon mee met de vraag deze goed op te bergen.

Samen met zijn vrienden uit het weeshuis vormt hij een hechte club die zichzelf het Chowbar genootschap noemen.
Daarmee beleeft Ben allerlei avonturen.

Als de kinderen die in het weeshuis 16 jaar worden moeten ze het huis verlaten en verder zelfstandig gaan leven. Op het afscheidsfeest komt de vrouw, wat de oma van Ben is, bij het weeshuis. Zij gaat in gesprek met de baas van het huis. Op de gang staat een meisje, Sheere genaamd. Ben voelt zich gelijk tot haar aangetrokken. Later blijkt dit zijn tweelingzus te zijn. Vanaf dan gebeuren er allerlei spannende avonturen.

In het begin moest ik even in het verhaal komen.  Dit komt mede doordat er veel verschillende hoofdpersonen in het boek zijn. Maar toen ik het door had wie wie was en welke rol diegenen had wou ik blijven lezen, omdat het spannend was en ik benieuwd was wat er zou gaan gebeuren.
Er zit wel veel fantasie in het verhaal verwerkt, maar dat is niet storend.  Het middernachtspaleis is een  aanrader, mits je van spannende en fantasierijke boeken houdt.

Het middernachtspaleis-> Carlos Ruiz Zafon.
Paperback, 261 bladzijdes, uitgeverij Signatuur.
Bestel hier via Bol.com>>>

 

 

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.
Share
Share