“Dag vogels, dag bloemen, dag kinderen…” Pipo komt terug!

pipo-mamalou“Dag vogels, dag bloemen, dag kinderen…”

Deze uitspraak is onlosmakelijk verbonden met Pipo de Clown, een personage die inmiddels al generaties meegaat (de eerste aflevering van Pipo de Clown dateert van 1958).

Oorspronkelijk bedacht door Wim Meuldijk, heeft Pipo de Clown (voornamelijk gespeeld door Cor Witsche) al vele avonturen beleefd, met Mamalou, Klukkluk (indiaan, gespeeld door Herbert Joeks), de circusdirecteur “Dikke Deur”, en de boeven Snuf en Snuitje.

Nu krijgt Pipo de Clown een nieuwe kans om door de kinderen van nu èn de fans van toen (inmiddels (groot)ouders) in het hart gesloten te worden. De rechten van Pipo de Clown worden namelijk ondergebracht bij het familie-entertainmentbedrijf Van Hoorne Entertainment.

De komende maanden zal er in eerste instantie gewerkt worden aan een nieuwe TV serie waarin Pipo korte avonturen beleeft voor de doelgroep 3 tot 6 jaar. De serie zal half april 2016 worden uitgezonden op televisie. Niet veel later zullen Pipo, Mammaloe, Klukkluk en de Dikke Deur ook te bewonderen zijn in de Nederlandse en Belgische theaters.

Alvast in de stemming komen? Hieronder een aflevering uit 1966, lekker nostalgisch!

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Social Squad maakt er een feestje van in het theater

 3 zeer populaire social creators/TikTokkers Anique Dreamon, Emma Keuven en Jesse van Wieren nu in …

Share
Share