Mo en Tijger lossen het op

Heb je een probleem? Geen paniek! Mo en Tijger de tijgerteckel lossen het graag voor je op. Met de scherpe blik van Mo en de speurdersneus van Tijger vormen ze een supergoed team.

In dit boek vind je vijf verhalen: over een verdwenen kat, een groentedief, een schat op een eiland, een kampeervakantie met oma en een varken dat Chanel heet.
Groei mee met Mo en Tijger: van AVI-niveau E3 naar niveau E5!

Recensie
Ik hou van boeken waarin het AVI niveau oploopt. Mijn zoon, die dyslectie heeft en die niet leest voor zijn plezier vindt het heerlijk om weer eens lekker voorin zo’n boek te beginnen waar de zinnen kort zijn, de letters groot en hij lekker vlot door kan lezen. En toen hij door had dat het leuke verhaaltjes waren las hij zo door, steeds iets moeilijker.

Pluspunt vind ik dat het eerste verhaal, op AVI E3 niveau geschreven, weliswaar goed leest maar ook nog wel een beetje boeiend is. Dat is natuurlijk altijd een wat lastige combi. Het stimuleert om te lezen omdat elk verhaal uit korte hoofdstukjes bestaat dus het is goed te overzien. Daar komt bij dat ik de illustraties heel leuk vind. Ze zijn eenvoudig maar heel sprekend en vrolijk.

De combi van een jongen met zijn hond die samen naar dingen speuren en zaken oplossen is een leuke basis om vanuit te vertrekken, vaak vergezeld van een leuk vriendinnetje wat het plaatje compleet maakt. En de hond kan speuren maar laat zich ook gewoon afleiden door andere honden, de geur van de slager etc. Dat maakt het ook heel grappig. Vooral omdat ze af en toe ook denken dat er niets van klopt wat hij doet. Bijvoorbeeld wanneer hij met een pop aan komt lopen en ze denken dat hij dingen pikt. Maar dan leidt het hen toch naar 2 meisjes in het bos die zijn verdwaald.

Een leuk boek voor op de plank. Lekker zelf in laten lezen of gewoon nog voorlezen natuurlijk, ook altijd goed. Bijvoorbeeld de verhaaltjes die nog te lastig zijn.

Mo en Tijger lissen het op – Elisabeth Mollema
Hardcover, 176 pagina’s, uitgeverij Moon
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …

Share
Share