Ferrotone ijzersupplement


Ferrotone is een ijzersupplement bedoeld voor zwangere vrouwen of jonge moeders. Het is een zakje gevuld met bronwater wat de dagelijkse hoeveelheid ijzer bevat. IJzer zorgt voor zuurstoftransport in het lichaam. Tijdens de zwangerschap wordt de hoeveelheid bloed in je lichaam meer en het kan dus raadzaam zijn om ijzersupplementen in te nemen, zodat de zuurstoftransport op peil blijft. Dit kan in de vorm van tabletten maar nu dus ook in de vorm van water wat je mengt met een glas drinken.

Toen ik het uitpakte dacht ik: “dit is nou handig!” Ik heb na mijn keizersnede ook ijzersupplementen moeten nemen en naast de hoeveelheid pillen die ik toen al slikte, is deze vorm van vocht wat je toevoegt aan je drinken erg handig. Geen pillen meer, gewoon een glas drinken. Je kan het toevoegen aan een glas water of aan vruchtensap. In eerste instantie heb ik het met een glas water gemengd. De smaak vond ik echt niet lekker (het staat ook in de bijsluiter, dat het echt naar ijzer smaakt). Vrouwen die last hebben van ochtendmisselijkheid zie ik dit echt niet drinken. Ik besloot om het met meerdere soorten drinken te proberen. Met cola vond ik het wel te drinken, maar alsnog bleef de ijzer nasmaak verschrikkelijk. Bovendien staat in de bijsluiter dat het niet met thee, koolzuurhoudende dranken of melk gedronken mag worden. Dit omdat het de opname van ijzer belemmert. Met aanlegsiroop was het prima te drinken; je proeft de ijzer dan ook pas naderhand. Ik vond het wel een tijd duren voordat deze smaak weg was.

Op het moment dat ik dit product testte, had ik net een miskraam gehad en behoorlijk wat bloed verloren. Ik had de dagen ervoor al ijzertabletten geslikt. Ik kan dus met zekerheid zeggen dat de werking van Ferrotone er zeker is in vergelijking met gewone ijzertabletten. Je krijgt er meer energie van en voelt je fitter. Mijn voorkeur gaat echter toch achteraf uit naar ijzertabletten, maar vrouwen die moeite hebben met tabletten slikken kan ik dit aanraden. De verpakking is makkelijk te openen en toch stevig dat het niet scheurt, wanneer je het bijvoorbeeld mee wilt nemen in je handtas.

Los van dat het voor zwangere vrouwen en jonge moeders bedoeld is, mag het ook door mannen en kinderen genomen worden. Ook kan men een zakje verdelen over meerdere glazen. Het is voor kinderen niet nodig om een heel sachet te nemen, zo kan je het bijvoorbeeld over twee kinderen verdelen. Lees voor gebruik de bijsluiter om het maximale uit dit product te halen en te weten hoe je het het beste kan gebruiken. Bespreek met je verloskundige je voedingspatroon om te kijken of je ijzersupplementen moet gebruiken.

Bestel dit product hier>>

About Francis Boersma

francisboersma@hotmail.com'
Ik ben moeder van een dochter van 2 (Inèz), ik heb psychologie gestudeerd. In mijn vrije tijd sport ik graag of ben ik bezig met een van mijn hobbies.

Check Also

Campina’s nieuwe melk: Actieve dag

Wij hebben (dagelijks) bepaalde voedingsstoffen nodig om lichamelijk goed te kunnen functioneren en ons te …