Stikbot Zanimation Studio [recensie]

stikbot-inhoud-producent Word zelf een echte filmregisseur en maak de gaafste filmpjes met deze stikbots. Met de Stikbots Zanimation Studio kun je een eigen stop motion film maken.

Download de app op je telefoon en klem daarna de telefoon in de houder. Zet de Stikbots klaar en maak een foto met de app. Verander de houding en positie van de poppetjes en maak weer een foto. 

Voor één seconde film maak je tien foto’s. Dus zorg dat je niet te snel de Stikbots van plek verandert. Met de green screen, die is bijgeleverd, kun je je eigen achtergrond kiezen.

Recensie
Ik had enig geduld nodig om mijn dochters van veertien en tien zover te krijgen om eens aan de slag te gaan met de Stikbot Zanimation Studio. De doos ziet er heel leuk uit, maar kennelijk lijkt het op voorhand toch te ingewikkeld om eens even snel op te pakken. Maar toen het dan herfstvakantie was, hebben ze eindelijk de doos eens open gemaakt en zich op het maken van filmpjes gestort. Ik was niet thuis en doe verslag van wat ik later hoorde en te zien kreeg.

stikbot-verpakking-voor stikbot-verpakking-achter

Er zit een duidelijke beschrijving in de doos. Althans, het is een volbedrukt A4-tje, maar kennelijk duidelijk genoeg. Verder zit er een green screen in de doos, twee stikbots, een statief voor je telefoon en twee doosjes die je kunt gebruiken om je stikbots te positioneren. De stikbots zijn poppetjes, één oranje en één rood, die je op allerlei manieren kunt bewegen. Ze hebben zuignappen, waardoor ze overal aan kunnen plakken. Dat is ten minste het verhaal, mijn dochter van tien heeft het iets anders ervaren …:

‘De poppetjes zijn heel flexibel. De nopjes aan de poppetjes kan je heel goed plakken.
Als je een video gaat maken moet je de poppetjes goed zetten. Maar bij mij vallen ze heel vaak om. Ik vind dat heel irritant.’

stikbot-opstelling

Ik heb haar bezig gezien. En inderdaad, ze vallen vrij makkelijk om en dat vraagt wel het nodige geduld.  Maar het resultaat is echt wel de moeite waard!

Je kunt (moet) een app downloaden en aan de hand van de app kan je je eigen stop motion filmpjes maken. De app, wij hebben die voor de iPhone gedownload, is heel gebruiksvriendelijk en werkt volledig intuïtief.

stikbot-screenshot-opslaan stikbot-screnshot-filmpje-maken stikbot-screenshot-tekst

stikbot-screenshot-eigen-achtergrond stikbot-screenshot-clipart stikbot-screenshot-app-1

stikbot-screenshot-achtergronden-2

Je kan voor je filmpje kiezen uit een uitgebreide bibliotheek met achtergronden, maar je kan ook een van je eigen foto’s kiezen. Je kan diverse stickers toevoegen en je kan je filmpje voorzien van teksten.

stikbot-screenshot-filmpje-maken stikbot-screenshot-gekozen-achtergrond

stikbot-screenshot-actie stikbot-screenshot-snelheid-kiezen

Oudste dochter van veertien hield Stikbot Zanimation Studio al vrij snel voor gezien, maar jongste van tien heeft zich in de herfstvakantie toch goed vermaakt met de stikbots (ondanks haar eerdere kritische kanttekening)!

Ik vind Stikbot Zanimation Studio een heel leuk spel. Als je groen scherm als achtergrond hebt kan je een foto op de achtergrond doen. Dan speelt het daar af.’

Het eindresultaat is ook erg grappig, kijk bijvoorbeeld maar eens naar dit korte filmpje:

Meer informatie en voorbeeldfilmpjes vind je hier op de site van de producent.

stikbot-screenshot-achtergronden-1

Ik begrijp heel goed waarom de Stikbot Zanimation Studio is genomineerd als Speelgoed van het jaar 2016! Het is leuk, het is origineel, het is creatief en het is leerzaam!

Stikbot Zanimation Studio – Goliath
Vanaf 6 jaar
Bestel je eigen Stikbots Zanimation Studio set hier >>>>

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Trolls Wereldtour op DVD en Bluray

Naar de film gaan is niet altijd mogelijk, vanwege Corona, maar dat wil niet zeggen …