SES Easy Aquarelle

Easy Aquarelle is een serie waarmee met waterverf de mooiste creaties gemaakt kunnen worden. Door de voorbedrukte ondergrond wordt het resultaat altijd netjes en mooi. De waterverf hecht zich alleen op de figuren. Er zijn verschillende dozen met andere schilderijen om te maken (aangeduid met letters). Met SES Easy Aquarelle A schilder je bijvoorbeeld mooie vlinders, vogels en bloemen. Het pakket bevat drie aquarel platen, verf, penseel en een lijstje om één van de creaties mee op te hangen.

Recensie
Tekenen, kleuren en schilderen… Mijn dochter is er dol op en dus is dit pakket bij haar in goede handen. Zodra ze het openmaakt moet ze een moeilijke keuze maken: met welke plaat zal ze beginnen? Mooie vlinders, de mooie tak met een mooie vogel er op of toch de schitterende bloementuin. Wanneer ze uiteindelijk haar keuze heeft gemaakt kijkt ze stomverbaasd naar de drie flesjes verf die voor haar staan. “Ehh, mama… waar zijn de andere kleuren?” Ze kijkt me ongelovig aan als ik zeg dat er alleen blauw, rood en geel in zit. Ik laat haar de achterzijde van de doos zien, waarop een kleurenschema staat om kleuren te mengen. Daar lopen we meteen tegen het volgende probleem aan: er zit niets bij waarop je de kleuren kan mengen. Persoonlijk vind ik dat als ze er voor kiezen om slechts drie kleuren er bij te doen, dat ze dan ook wel een palet om te mengen er bij hadden mogen leveren. Maar goed, deze moeder is over op voorbereid en dus vis ik een plastic wegwerp bordje uit de kast en laat haar daar de kleuren op mengen. Probleem opgelost.

Wat mij opvalt is dat er geen gebruiksaanwijzing bij het product van SES zit. Er wordt op de doos alleen een schema weergegeven hoe je kleuren kunt mengen en een paar plaatjes. Witte gedeelten verven en kijkend naar de afbeelding zie ik dat je met een doekje de kleuren van de roze oppervlakten kunt halen, maar het staat nergens duidelijk beschreven. Kwestie van proberen dus. Het blijkt dat het verven prima gaat en dat de kleuren inderdaad alleen hechten op de witte figuren. Als je een absorberend doekje (bijvoorbeeld een stuk keukenpapier) voorzichtig op de roze gedeelten legt wordt verf eenvoudig opgezogen. Je moet niet gaan wrijven met het doekje, want dan heb je wel kans op een lichte vlek. Weliswaar eentje die je alleen snel op valt als je weet dat die er zit, maar toch.

Wanneer haar eerste creatie klaar is, moet deze natuurlijk ingelijst worden. Prima, maar daar komt ook meteen een teleurstelling om de hoek kijken. Mijn dochter blijkt het niet leuk te vinden dat er maar één lijst is, terwijl ze nog twee andere mooie schilderijen wil maken. Persoonlijk vind ik dit ook niet echt een geweldige actie. Als je meerdere kinderen hebt en je wilt met één pakketje je kinderen blij maken, dan zit je al met het probleem van het lijstje. Maar ook zoals bij mijn meisje vind ik het vrij logisch dat ze graag alle drie haar kunstwerken in een lijst wil hebben. Gelukkig ben ik zelf ook wel creatief, dus beloof ik mijn dochter twee andere lijstjes te maken.

Al met al een erg leuke schilderset welke wel iets uitgebreid mag worden om het tot een perfect cadeau te maken.

Bestel SES Easy Aquarelle hier>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

SES – Ik leer knippen [recensie]

Ik kon mijn geluk niet op toen ik zag dat ik met mijn zoontje het …