Kleine raaf vliegt naar de maan

Je mag alleen meespelen als je eerst naar de maan vliegt!” Zo plagen de raven Kleine Raaf. Maar de kleine vogel is niet bang en vliegt ervandoor, helemaal naar die verre, verre maan.

Recensie
Kleine Raaf mag nooit meespelen en wordt altijd gepest door drie andere raven. Als één van de raven op een gegeven moment zegt, dat Kleine Raaf pas mag meespelen, als hij naar de maan vliegt, doet Kleine Raaf dat. De raaf die dat heeft gezegd, weet hoe gevaarlijk de reis naar de maan is, en heeft gelijk spijt van zijn woorden. Maar toch houdt hij Kleine Raaf niet tegen.  Als Kleine Raaf bijna bij de maan is, valt hij naar beneden. De andere raven denken dat hij dood is en hebben veel spijt van al hun gepest. Dan doet Kleine Raaf zijn ogen open en komt alles toch nog goed…

Kleine raaf vliegt naar de maan, gaat over pesten. Het boek laat op een leuke en duidelijke manier zien dat pesten helemaal niet leuk is. En dat je van pesten zelfs veel spijt kunt krijgen. Kleine raaf vliegt naar de maan, is daarom niet alleen een leuk boek, maar ook nog eens heel leerzaam. Met behulp van dit boek kun je aan je kind(eren) duidelijk maken waarom pesten helemaal niet leuk is.

Mijn zoon van 4 jaar krijgt op school “Kanjer-training” wat inhoudt dat kinderen o.a.leren dat pesten niet leuk is. Hierbij leren ze dat als je pest, je een zwarte pet op hebt en je een pestvogel bent. Dus toen ik dit boek las, begon mijn zoontje gelijk over dat de drie raven pestvogels zijn, en dus een zwarte pet op hebben. Zo kun je gelijk zien dat de boodschap goed is overgekomen en dat kinderen ook gelijk snappen waarom het niet leuk is om te pesten. Kleine Raaf vliegt naar de maan is zeker een aanrader voor alle ouders met kinderen.

Kleine Raaf vliegt naar de maan – Marcus Pfister
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, De vier Windstreken
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
Stadsmuis en veldmuis
Monstermuis
Pluk redt de dieren

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Vol met wol

Soms worden er hele leuke prentenboeken uitgegeven. Vaak zelfs. En een enkele keer springt er …