Boer naar je schuur!

doos

Volg het parcours en verzamel onderweg voer door vragen goed te beantwoorden. Wie het eerst 4 thuisvoeren heeft, heeft gewonnen! Maar pas op, dat voer willen de andere beesten ook graag!

Recensie
Boer naar je schuur! is een niet al te ingewikkeld spel om met je hele gezin (maximaal vier personen) te kunnen spelen. Iedere speler kiest een dier: Wolletje het schaap, Hendrik de haan, Kevin het varken of Bertha de koe. Het doel is om uiteindelijk in je schuur vier emmers thuisvoer te hebben. Onderweg kan je met opdrachten of battles (als je op dezelfde plek komt te staan als een medespeler) emmers onderwegvoer verdienen. Als je langs je eigen schuur komt, verandert het onderwegvoer in thuisvoer.

IMG_4198
Net als bij ‘Mens erger je niet’ kan je elkaar bij Boer naar je schuur! goed dwars zitten. Tijdens een battle natuurlijk, maar ook als je langs de schuur van een ander komt (dan mag je een emmer stelen!). Op het speelbord zijn shortcuts mogelijk, zodat je eerder thuis bent.

IMG_4199

Boer naar je schuur! combineert eigenlijk een aantal bekende spelletjes, natuurlijk Mens erger je niet (want je moet vier thuisvoeren hebben). Maar door de opdrachten op het spelbord moet ik ook aan Ganzenbord denken. Tenslotte wordt er ook met kaartjes (kanskaarten) gewerkt en dat doet veel denken aan Monopoly.

IMG_4203

Het grote verschil met ieder van deze drie gezelschapsspellen is dat Boer naar je schuur! lekker snel gaat. Kan je met Mens erger je niet of Monopoly in het slechtste geval uuuuren bezig zijn, Boer naar je schuur! duurt een kwartiertje, hooguit twintig minuten. Daarmee is het heel geschikt om even snel te doen, bijvoorbeeld aan het einde van de middag vlak voordat je gaat koken.

IMG_4194
Alleen de eerste keer duurt het iets langer, want dan moeten alle onderdelen van Boer naar je schuur! losgemaakt worden. Vinden je kinderen ongetwijfeld geen probleem 😉

IMG_4197
en als het klaar is, gaat je bolle rood-witte kater gezellig binnen de hekjes op het speelbord zitten….

Een niet al te ingewikkeld, maar wel leuk spel!

Boer naar je schuur!
Gezelschapsspel, maximaal 4 personen, vanaf 6 jaar, Opoly
Bestel dit spel hier >>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share