Woordzoeker Turbo

woordzoeker-turbo-copyright-trotse-moeders-aHet populaire woordzoeken, maar dan voor meerdere spelers waarbij je snel moet zoeken! Draai de ring naar het volgende woord en zorg ervoor dat je de eerste bent die het woord vindt. Ben je dat, grijp dan direct de totem!

Recensie
Veel mensen kennen woordzoekers uit puzzelboekjes en ook op scholen worden regelmatig woordzoeker ingezet om kinderen woorden te laten vinden, dus de meeste kinderen kennen het principe ook. Bij woordzoeker werkt het net zoals op papier: er staan allerlei letters door elkaar en daarin verstopt staan woorden. Deze kunnen horizontaal of verticaal staan, maar ook diagonaal. Ze kunnen met de leesrichting mee gevonden worden, maar ook tegen de leesrichting in. Goed speuren dus!

Bekijk op bol.comWij hebben het grote spel Woordzoeker, waarbij je de woorden die je vindt, moet afdekken met gekleurde fiches zodat je aan het eind van het spel kunt zien wie de meeste fiches heeft gelegd en dus gewonnen heeft.

woordzoeker-turbo-copyright-trotse-moeders-1Dit spel is een variant daarop en zoals de naam al aangeeft, is het een snelle versie. Niet alleen omdat hij sneller speelklaar is (bij ons zitten de fiches meestal niet meer op kleur wanneer de doos uit de kast komt) en veel sneller is op te ruimen, maar ook omdat je het spel zo lang of zo kort kunt laten duren als je wilt.

Met mijn zoon van 8, van wie ook de grote variant is, speel ik het spel regelmatig. En dan heel kort, één ronde. Wanneer je langer wilt spelen, kun je meerdere rondes spelen. Er zitten fiches bij het spel (ze lijken heel stoer op pokerfiches) die je na een gewonnen ronde krijgt zodat je de score bij kunt houden.

Er zijn 30 ronde kaarten met aan beide kanten letters. Deze leg je op een stapel en dan draait iemand (bij ons altijd de jongste 😉 aan de draaischijf. De gedraaide kleur correspondeert met een woord op de kaart en wie het eerst het woord ziet, knijpt in de ’toeter’ en mag het woord aanwijzen. Is het goed, dan krijg je de letterkaart. woordzoeker-turbo-copyright-trotse-moeders-3Vervolgens wordt er weer gedraaid en gezocht en aan het eind worden de ronde kaarten geteld om te zien wie er gewonnen heeft (en eventueel een fiche krijgt).

Omdat er 60 verschillende lettervelden zijn en je iedere keer een andere kleur draait, kun je eindeloos spelen zonder dat je meteen uit je hoofd nog weet waar een woord stond. Erg goed concept!

woordzoeker-turbo-copyright-trotse-moeders-2De woorden zijn ook erg leuk, er zitten makkelijke woorden in, maar ook moeilijke, waarbij mijn zoon altijd vraagt naar de betekenis: “mama, wat is een neutron?“. Goed voor zijn woordenschat!

Ik vind deze variant minstens even leuk als het grotere spel. Vooral omdat je het even tussendoor kunt spelen. Mijn zoon vindt ze allebei leuk en om met meerderen te doen, is de grotere variant handiger.

De Woordzoeker Turbo versie is wat kleiner en je moet wel allemaal de letterkaart goed kunnen zien om gelijke kansen te hebben. De Turbo variant is daarentegen weer superhandig om mee te nemen op vakantie en het leuke is dat kinderen er ook zelfstandig mee kunnen spelen: woorden zoeken om fiches te verdienen. Ik vind deze Woordzoeker Turbo echt een aanwinst!

Woordzoeker Turbo
Bekijk op bol.comDenkspel, Goliath, 8+
Bestel dit spel hier >>>>

woordzoeker-turbo-copyright-trotse-moeders-b

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Rear View Mirror Puzzle: Verkeersdrukte

Puzzelen wat je in de achteruitkijk-spiegel ziet. Dat is origineel! De Rear View Mirror Puzzle: …

Share
Share