Er was eens … – Het dagboek van een muts deel 8

coverTijdens gym krijgt Nikki een bal tegen haar hoofd – van wie anders dan MacKenzie – en dan wordt alles zwart. Als ze bijkomt, is Nikki in een sprookjeswereld beland. Haar irritante zusje Brianna is plotseling veranderd in een goede fee en Brandon in een ware SPROOKJESPRINS! <3 Maar natuurlijk is er ook een heks: MacKenzie! En zo verandert Nikki’s droom al snel in een NACHTMERRIE. Zal dit sprookje ooit goed aflopen?

Recensie
Grappig, die jongste dochter van mij. Ze zit echt op de grens van klein naar groot meisje. Ze leest de boeken over Dolfje Weerwolfje en de Nevergirls, maar met evenveel gemak schakelt ze over naar Suzy D. of Het dagboek van een muts. Er was eens … is al weer het achtste deel van deze serie.

IMG_3780
Leuk van twee dochters met vier jaar leeftijdsverschil, is dat de jongste verder kan waar de oudste is gebleven. De oudste had al een aantal delen Dagboek van een Muts (tip: in de brugklas verplicht voor Engels een boek lezen? Neem de Engelstalige versie van Het Dagboek van een Muts of Het leven van een loser), de jongste lijkt naadloos verder te bouwen aan de verzameling en heeft dankzij grote zus dus ook nog wat extra te lezen delen liggen. De serie bestaat uit de dagboeken van hoofdpersoon Nikki. Nikki beschrijft de leuke dingen die ze meemaakt, maar vooral over alles wat haar tegen zit, wat haar irriteert en wat mislukt.

IMG_3781
Jongste vindt Er was eens … echt een leuk boek, want ze vertelde me de afgelopen dagen steeds flarden van het verhaal. Dat doet ze niet zo vaak, meestal blijft het beperkt tot ‘leuk’. Uit haar verslag dacht ik op te maken dat het verhaal in de verte is gebaseerd op het verhaal van de Tovenaar van Oz. Natuurlijk is in de sprookjeswereld waar Nikki tijdelijk in verblijft de rol van heks weggelegd voor ‘aartsvijand’ MacKenzie. Maar toen vertelde ze me ook over personages uit Alice in Wonderland (kijk ook maar naar de leuke plattegrond aan het begin van het boek).

IMG_3784

En toen ging ik zelf het boek goed bekijken en zag dat ook Goudlokje en de drie beren meedoen. En Sneeuwwitje. En Rapunzel. En Doornroosje. En … Kortom, één grote sprookjeswereld!

IMG_3782
Je kan de delen van Het Dagboek van een Muts prima los van elkaar lezen, je hoeft echt niet de voorgaande delen te lezen om Er was eens … te begrijpen of leuk te vinden. Er was eens … is uiteraard ook weer een graphic novel. De grappige illustraties ondersteunen de humor van het verhaal.

IMG_3783

Door de vele illustraties lezen graphic novels snel en volgens mij maakt dit type boek lezen aantrekkelijk, juist ook voor kinderen die niet zo dol zijn op lezen of enorm tegen zo’n dik boek van ruim 300 pagina’s opzien. Van leesverhaal springt het over naar een beeldverhaal zonder worden en met evenveel gemak weer terug. Kijk zelf maar, hier kan je vast een stuk van Er was eens … lezen!

Het dagboek van een muts deel 8: Er was eens – Rachel Renée Russel
Bekijk op bol.comGraphic novel, hardcover, 304 pagina’s, uitgeverij de Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Evi en Eenhoorn – Graphic Novel serie voor kinderen die houden van eenhoorns, roze en humor

Dana Simpson heeft een hele aantrekkelijke Graphic Novel serie gemaakt, volledig in kleur. De doelgroep …

Share
Share