BeeeTu Play and Wear kinderkleding

Het Spaanse kledingmerk BeeeTú combineert speelgoed en kleding in hun collectie Play and Wear. Met behulp van klittenband op de kleding en losse speeltjes komt de kleding tot leven in de fantasie van kinderen. De kleding start bij baby’s van 0 – 3 maanden en lopen op tot zelfs kleding voor kinderen van 7 jaar / 8 jaar oud. De collectie bestaat zowel uit jongenskleding en meisjeskleding.

Recensie
Als ik mijn zoon van anderhalf jaar het BeeeTu Play and Wear t-shirt aantrek, kijkt hij aandachtig naar zijn borst. Op zijn vrolijk gekleurde t-shirt staat namelijk een speelgoed raket geplakt met klittenband. Al snel zitten zijn kleine handje aan het speelgoed raketje en hij bekijkt hem aandachtig. Het lijkt erop dat hij niet zo goed weet wat het ermee moet doen. Pas als ik hem voordoe wat hij er allemaal mee kan doen (erop en eraf halen, maar bijvoorbeeld ook vliegen), lijkt het erop dat hij het wel grappig vindt. Maar al snel is zijn aandacht afgeleid naar anders speelgoed. Een paar dagen later trek ik hem het shirtje weer aan en hij trekt direct de raket eraf en zweeft ermee rond. Hij begrijpt nu gelijk wat de bedoeling is, maar helaas is het weer maar van korte duur. Het raketje plakt hij op zijn shirt en weg is zijn aandacht. Als kinderen ouder zijn en meer rollenspelen gaan spelen, lijkt me dit een betere aankoop. Bij jonge kinderen (baby en dreumes leeftijd) is het meer voor de sier.

Het shirt zelf ziet er erg vrolijk uit met mooie kleuren. De kleding voelt goed en oogt van een goede kwaliteit. Er zit bij elk shirt één speelgoed applicatie wat wel weinig lijkt te zijn. Vooral jonge kinderen hebben uitdaging nodig en dit lijkt snel weg te zijn bij één mogelijkheid. Gelukkig kan je wel ook losse BeeeTu speelgoedjes aanschaffen als uitbreiding. De pasvorm is natuurlijk erg persoonlijk, maar de maatvoering moet wel een goede indicatie geven. Onze zoon is bij het uitproberen al weer 20 maanden en draagt kleding in maat 80. De gangbare maat 80 is normaal voor kinderen van 12 maanden – 18 maanden. Kleding met deze maat zitten hem goed, ondanks dat hij al wat ouder is dan deze richtleeftijd. Het shirt van BeeeTu heeft als maatvoering 12 – 18 maanden. Deze zit echter bij mijn zoon erg krap. Begrijpelijk, wat hij is net te oud voor dit shirtje, maar klopt niet helemaal met de kinderkleding maatvoering van andere merken die mijn zoon aanheeft. Ik vermoed dat de maatvoering van BeeeTu (welke uit Spanje komt) wat kleiner valt dan de Nederlandse maatvoering.

About Karin V

karinvogd@gmail.com'
moeder van zoon 2011, gehuwd sinds 2009, freelance pedagoog. Ik hou van gezelligheid en mensen om heen!

Check Also

De leukste winterjassen voor jongens en meisjes!

Over een paar weken is het weer zover. De winter gaat van start! Wij kijken …