Ontruimingslied voor kinderen

Net als bij bedrijven is het bij scholen, peuterspeelzalen, en de kinderopvang noodzakelijk een ontruimingsplan te hebben. Je moet er niet aan denken maar er zou maar iets gebeuren waardoor alle kinderen zo snel mogelijk naar buiten moeten.

Peuteren.nl heeft samen met KSK productions speciaal voor kinderen een nieuwe manier van ontruiming bedacht namelijk; zingend het pand verlaten. Als kinderen zingend het pand verlaten in een stressvolle situatie zou het zingen van een liedje rutgevend kunnen werken, vertrouwen geven en paniek voorkomen.

De tekst van het ‘ontruimingslied’ sluit prima aan bij kinderen vanaf 2 jaar en zal – zonder al te veel oefenen – snel door kleine kinderen kunnen worden meegezongen.  Op deze manier blijft de focus waar hij hoort (bij de ontruiming) met de voordelen van de uitwerking van het zingen van een liedje.

Het liedje is gratis te downloaden via Peuteren.nl

About Joni Blesgraaf

joni@hotmail.com'
24 jaar oud en woont in Overveen. Geboren in Haarlem. Heeft Sport en Bewegen (Lifestyle & Gezondheid) gestudeerd aan Hogeschool INHolland Haarlem. Na haar afstuderen heeft zij gewerkt als assistent leidinggevende in de buitenschoolse opvang in Heemstede. Nu bezig met Spaans leren, veel sporten en houdt van schrijven.

Check Also

Mijn Moederdag 2017 [blog]

Mijn Moederdag 2017 begon relaxed met een kop koffie in bed. Normaal gesproken beginnen de …