Vals [recensie]

Screenshot 2014-05-22 at 20.37.51Abby, Maud, Pippa en Feline kennen elkaar van school en zijn al jaren vriendinnen. In de kerstvakantie gaan ze naar een huisje in de Ardennen. Door het slechte weer sneeuwen ze in. Er is geen elektriciteit, het mobiele netwerk is uitgevallen en het dichtstbijzijnde huis is een paar kilometer verderop. De meiden doen er een beetje lacherig over. Maar dan verdwijnt Maud opeens na een ruzie.

De overgebleven drie vriendinnen zijn bezorgd, maar denken dat Maud naar het dorp is gelopen. Als Feline ook verdwijnt én ze bloedsporen in de sneeuw vinden, maakt de bezorgdheid plaats voor angst. Pippa en Abby kunnen door het slechte weer geen kant op. De sfeer wordt steeds grimmiger en angstaanjagender. Wie heeft het op de meiden gemunt? Weten de vriendinnen eigenlijk wel alles van elkaar?

Recensie

Mijn 10-jarige zoon had al eerder een boek van Mel Wallis de Vries gelezen. Eerlijk gezegd werd hij destijds vooral aangetrokken door het spannende elastiek om het boek heen, wat er uit ziet als een politielint, maar eenmaal begonnen in het boek, kon hij het niet meer neerleggen, zo spannend vond hij het. Het was meteen zijn eerste kennismaking met een “jeugdthriller”.

Screenshot 2014-05-22 at 20.52.03
“Vals” is zo spannend dat de vork minutenlang boven de aardbeien bleef zweven…

Hij vond het dus erg leuk toen het boek Vals ook ter recensie binnenkwam. Hoewel hij eigenlijk wat jonger is dan de doelgroep waarvoor het geschreven is (13-15 jaar) heeft hij ook dit boek gelezen.

En weer was hij helemaal gegrepen door het verhaal (goed te zien aan de lengte van zijn nagels…..) Hieronder zijn eigen recensie:

4 meisjes gingen op vakantie (Kim, Feline, Abby en Pippa). Ze gingen naar een huisje in de Ardennen. Eerst was het wel gezellig, het zijn vriendinnen, maar toen nodigde Pippa jongens uit en veranderde de sfeer.Toen verdween eerst één van de meisjes en daarna een andere.Ze zaten helemaal geïsoleerd, zonder telefonisch bereik en zonder elektriciteit, dus hulp inroepen lukte niet. Dus proberen de twee meisjes die nog in het huisje zitten zelf uit te vinden waar hun vriendinnen zijn.

Uiteindelijk komen ze daar achter en weten ze de dader te overmeesteren en hun vriendinnen te bevrijden, maar ik vertel natuurlijk niet hoe…

Ik vond het een heel spannend boek, een beetje eng. Het is eigenlijk voor meisjes geschreven (meisjes in de hoofdrol, meisjesdingen waar ze over praten), maar omdat het een spannend verhaal was, vond ik het wel heel leuk om te lezen. Wat ik vooral goed vond was hoe de spanning werd opgebouwd steeds, ook wanneer er niet echt iets aan de hand was. Er was steeds wel iets engs waardoor je door wilde lezen.

Vals – Mel Wallis de Vries
Hardcover, uitgeverij De Fontein, 271 pagina’s
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

De weg naar huis – Sebastian Fitzek

Een verontrustend telefoongesprek, een sterfdatum in bloed, en nog twee uur tot die dag aanbreekt… …

Share
Share