Raadsel: kunnen krokodillen huilen?

Kunnen-krokodillen-huilenIn Kunnen krokodillen huilen? worden driehonderd vragen beantwoord die iedereen zich weleens stelt: over bijvoorbeeld dieren, het menselijk lichaam, over de aarde en de ruimte. De hoeveelheid raadsels die ons omringt is immers oneindig. Paul Heiney laat de slimste wetenschappers uitleggen hoe de natuurwetten nu eigenlijk werken bij alledaagse dingen. Een ideaal boek voor de mateloos nieuwsgierigen.

 Praten bijen met elkaar?
Waarom is de zee zout?
Waarom gaat water borrelen als het kookt?
Wie is er slimmer, een kat of een hond?

kunnen krokodillen huilen 3Recensie
Zodra je moeder ben, krijg je tal van vragen op je afgevuurd. Het begint al vroeg met de bekende waarom-fase. Een fase waarbij ongeveer het enige dat uit de mond van je kind komt start met het woord “waarom” en eindigt met een vraagteken. Een fase die over gaat. Al lijkt het maar voor even…

Elke dag, elke week komen er vragen jouw kant op waar je geen antwoord op hebt. Vaak nemen ze nog genoegen met een simpel “geen idee” of dat jullie het samen uit gaat vogelen via google. Maar hoe leuk is het als jij nu gewoon direct antwoord kan geven?!

kunnen krokodillen huilen 2Dit boek zit vol bizarre vragen en eenvoudig uitgelegde antwoorden. De vragen zijn gegroepeerd per onderwerp. Zo zit alles over dieren bij elkaar in een hoofdstuk, net als alles over de ruimte. De vragen zijn zeer uiteenlopend, maar allemaal zijn ze stuk voor stuk erg interessant en vooral vermakelijk.

Wij hebben het boekje op de WC gelegd om zo af en toe een vraag te ontdekken. Ik merk dat dit boekje en diens vragen wel steeds vaker aan bod komt in ons leven. Zo lezen niet alleen mijn man en ik de vragen, maar ook onze oudste dochter van 10 jaar blijkt het erg interessante materie te vinden. Zij is dan ook diegene die de vragen aan ons aan tafel stelt. Kijken hoe slim wij zijn… Of moet ik zeggen: kijk eens hoe slim zij is!

Kunnen krokodillen huilen? is een heerlijk wetenschapsboekje met een hoog amusement waarde. Om zelf in huis af en toe eens in te kijken of om cadeau te doen.

Kunnen krokodillen huilen? – Paul Heiney
Non-fictie, paperback, 255 pagina’s, AUP
Bestel dit boek hier >>>>

About Saray

saray@hupemail.nl'
Met mijn man en onze drie dochters, huisdieren en veel boeken, woon ik in West-Friesland. Ik ben actief in de gemeente waar ik woon, werk fulltime, kook en tuinier graag en ben bovenal moeder.

Check Also

DierenpraatTV Doeboek

Het DierenpraatTV Doeboek is hét doeboek voor iedere dierenliefhebber, geschreven door Britt en Richard – …