Mijn Moederdag 2017 [blog]

Mijn Moederdag 2017 begon relaxed met een kop koffie in bed. Normaal gesproken beginnen de dagen rond een uur of 6, maar de jongste was aan het logeren en de oudste twee waren laat naar bed gegaan, dus het was erg rustig om me heen. Toen mijn jongste zoon thuis was, hebben we heerlijk buiten ontbeten, het was zowaar zonnig, en werd ik enorm verwend en verrast door prachtige cadeaus (0.a. bad-gel, een lang gewenste hangmat en een nog langer gewenste schaakklok!) en heerlijk eten en taart.

Het mooiste cadeau, ik weet het, het klinkt cliché, waren de zelfgemaakte cadeaus van de kinderen. Een schilderij van de tweeling, waarop ze mij hebben geschilderd terwijl ze dubbel lagen om hun eigen-gemengde huidskleur, een geknutselde kubus en een zelfgemaakt lied wat mijn dochter voor me ging zingen.

En dan de rest van de dag. Ik had beloofd om niet te werken en ben eerst in de hangmat gaan lezen. De kinderen speelden buiten en ik genoot van hun gebabbel en gelach. Zo is het eigenlijk steeds, merk ik. Gewone dingen, kinderen die thuis zijn en hun eigen gang gaan, maar die ik hoor en zie en waar ik van kan genieten.

Mijn oudste is “al” 13 en toch vervaagt het gevoel van dankbaarheid niet. Dankbaar dat ik moeder mocht worden van deze drie prachtige kinderen. Het is niet iedereen gegund en dat blijft me verdrietig maken. Het maakt ook dat ik me dagelijks bewust ben van het grote geluk wat ik heb: moeder zijn van de mooiste en liefste kinderen van de hele wereld!

Voor andere, persoonlijke, blogs van Trotse Moeders, klik hier >>>>

Voor persoonlijke blogs van Trotse Vaders, klik hier >>>>

Voor in de agenda: Moederdag 2018 valt op zondag 13 mei 2018.

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Een veelzijdig cadeau

Soms heb je een beetje hulp nodig. Je weet wel dat je iets moet doen, …

Share
Share