Hieke van der werff

Jelle & Minke op bezoek bij de buren

Leuke, ondeugende, ontroerende, leerzame en ook een beetje spannende avonturen van Jelle en Minke. Twee dikke vrienden die elkaar al kennen van de peuterspeelzaal. Samen beleven ze diverse avonturen en ontmoeten ze nieuwe mensen. Zo staan in dit tweede deel uit de serie vooral de kennismaking met de Marokkaanse en Surinaamse buren centraal. De gewoonten uit deze twee culturen worden door de beide kinderen als vanzelfsprekend beschouwd worden en bieden geen enkele belemmering voor een nieuwe vriendschap. Maar naast deze ontmoetingen gebeurt er nog veel meer.

Recensie
De boeken van Jelle & Minke zijn leuk om zelf te lezen. De avonturen en gevoelens van de kinderen zijn herkenbaar. Dit boek, Jelle & Minke op bezoek bij de buren, speelt zich af in een vertrouwde omgeving waardoor het leesboek een plezierig gevoel achterlaat. Ook leuk om voor te lezen; de avonturen hebben een mooie lengte voor een bedtijd voorlees verhaal. Geen boek wat je als ouder of je kind stof geeft tot nadenken, maar gewoon een lekker leesboek met prettige verhalen.

Jelle & Minke op bezoek bij de buren – Hieke van der Werff
Kinderboek, paperback, 120 pagina’s, De Vier Windstreken

Share

About Irene

ahles@chello.nl'

Check Also

De dikke bende van De Korenwolf (3)

De bende van de Korenwolf: misschien wel de leukste kinderboekenserie van Jacques Vriens! De dikke …

Share
Share