Zaza speelt doktertje

Vandaag liggen de knuffels van Zaza sipjes op de bank. Zijn ze ziek? Zaza Zaza speelt doktertjeonderzoekt ze een voor een. Bij Mo de slang plakt ze een pleister. Nu willen de anderen natuurlijk ook een pleister van Zaza, en nog iets anders…  Een fijn boek over een meisje en haar knuffeldieren die misschien een heel klein beetje ziek zijn. Voor peuters vanaf 24 maanden.

Recensie
Een heel leuk en herkenbaar boekje over ziek zijn en naar de dokter gaan. Zaza speelt doktertje en gaat haar knuffeldieren onderzoeken. Zo kijkt ze in de oren en in de keel van haar knuffels, om te zien of dat wel goed is. En controleert ze of de knuffels geen koorts hebben. Uiteindelijk heeft één knuffel een pleister nodig, op een wondje. En dan willen alle knuffels een pleister. En zo krijgen alle knuffels van Zaza een pleister.

Zaza speelt doktertje is vooral erg leuk om voor te lezen als je kind ziek is en/of naar de dokter moet. Het kan een goede voorbereiding zijn op onderzoeken van de dokter. Bijvoorbeeld bij oorpijn, dat de dokter dan de oren moet controleren. Erg leuk is dat het boekje eindigt met pleisters plakken. Dit is iets wat bijna alle kinderen leuk vinden en wat vaak al een grote troost is bij pijn. De tekeningen zijn kleurrijk en de bladzijden zijn gemaakt van stevig papier, iets wat erg handig is bij boeken voor peuters. Mijn twee kinderen van 2 jaar en 4 jaar, vinden dit boek beiden heel erg leuk. Juist de herkenbaarheid zorgt ervoor dat Zaza speelt doktertje erg aanspreekt bij kinderen.

Zaza speelt doktertje – Mylo Freeman
Prentenboek, hardcover, 18 pagina’s, Clavis

Lees ook:
Waar kom ik vandaan?
Zo zie ik eruit
Het grote billenboek

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Casper en Emma maken theater [trailer]

Casper en Emma zijn vanaf mei alweer te zien in hun zesde bioscoopfilm: ‘Casper en …

Share
Share