Pubers en tandenpoetsen….

puber-tanden-poetsen-sonicare-philips-copyright-trotse-moeders-2Mijn zoon begint een beetje in de pubertijd te komen. Hangend op de bank, komt er “maháám” uit zijn mond wanneer ik hem vraag even koffie te maken of de hond uit te laten. Kleding hangt achteloos over stoelen en waar ik hem voorheen gewoon in bad zette, moeten we nu met een afgesproken schema werken zodat er gedoucht wordt. Ook tandenpoetsen is een issue.

Screenshot 2015-04-25 at 10.48.13De tijd dat ik hem in zijn pyjama hees en zijn tanden poetste voor ik een verhaaltje ging voorlezen is voorbij. Een pyjama aandoen gebeurt in de privacy van zijn eigen kamer. Deur dicht…. Voorlezen doe ik nog wel, maar tandenpoetsen doet hij zelf. Helaas niet uit zichzelf…

Noem het chanteren, noem het omkopen, maar de oplossing bleek eenvoudig: ik beloofde hem de allernieuwste, supersonische tandenborstel die hij helemaal zelf mocht versieren.

Screenshot 2015-04-25 at 10.50.32Maar…. dan moest er wel twee keer per dag op een goede manier tanden worden gepoetst. Napoetsen vind ik namelijk met een elektrische tandenborstel niet zo handig.

Pré-puber hoefde niet lang na te denken. Met een grote-mensen-handdruk bezegelden we de grote-mensen-afspraak en de Philips Sonicare for Kids voor mijn zoon was een feit.

Screenshot 2015-04-25 at 10.48.25Het grootste probleem wat daarna zijn tegengekomen was de keuze in hoe de tandenborstel er uit zou komen te zien. er worden namelijk een heleboel front-stickers en andere leuke stickers meegeleverd, en het was bijna hogere wiskunde om te zien hoe hij tot een keuze kwam.

Maar nu, geholpen door de tandenpoets-app (Brush Busters, gratis, lees hier meer >>>>), poetst hij – uit zichzelf! – ’s morgens en ’s avonds keurig 2 minuten lang zijn tanden. Piepjes geven aan wanneer hij moet wisselen van links naar rechts en van boven naar onder. De app helpt hem om zijn techniek te verbeteren.

Ik ben enorm tevreden met het resultaat: een kwalitatief zeer goede tandenborstel + een gemotiveerde puber geeft bij een volgend tandartsbezoek misschien voor het eerst geen gaatjes!

Bekijk op bol.comDeze Philips Sonicare for Kids tandenborstel is hier te koop >>>>

 

Screenshot 2015-04-25 at 10.51.57 Screenshot 2015-04-25 at 10.48.13 

Hieronder nog wat algemene informatie:
De Philips Sonicare for Kids HX6311/07 is een elektrische oplaadbare tandenborstel voor kinderen van 4 jaar en ouder. Deze Sonicare biedt optimale plakverwijdering en reiniging tussen de tanden, terwijl de 2 kindvriendelijke poetsstanden en de rubberen beschermlaag helpen het gebit te beschermen. Daarnaast helpt deze Sonicare for Kids tandenpoetsen leuk te maken door educatieve hulpmiddelen zoals verwisselbare stickers en leuke muziekjes. Optimaliseer zo de poets routine van je kind!

Ontworpen om te helpen goede gewoontes aan te leren

 • De KidTimer helpt om kinderen langer te laten poetsen
 • 2 kindvriendelijke poetsstanden garanderen een zachte, maar effectieve reiniging
 • Opzetborstels in 2 verschillende maten verkrijgbaar
 • De KidPacer heeft leuke en aanstekelijke muziekjes
 • Leuke verwisselbare stickers voor een eigen look
 • Flexibele greep voor ouders en kinderen
 • Aanbevolen door tandartsen voor hun eigen kinderen
 • Robuuste vormgeving (voorkomt wegrollen)
 • Superieure reiniging
 • Veilig voor een gebit in ontwikkeling
 • Ook geschikt bij beugels

puber-tanden-poetsen-sonicare-philips-copyright-trotse-moeders-1

 

Meer over de gratis App Brush Busters vind je hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

nijntje versiert de kerstboom

Zoals jullie misschien weten, is kerstmis in huize Trotse Moeders deels in Dick-Bruna-stijl: Kerstmis in …