Kolletje leert zwemmen

kolletje-zwemmen-trotse-moeders Kolletje is een vrolijk en eigenwijs meisje. Voor haar vierde verjaardag krijgt ze toversokken. Telkens als ze ‘Katharina Orselia Laetitia’ zegt, gebeuren er wonderlijke dingen.

Kolletje en Dirk mogen op zwemles. Ze zijn zo blij dat ze het aan iedereen vertellen: aan meneer De Jong, buurman Harry, oppas Fleur en natuurlijk Kolletjes lievelingstante Laetitia. Samen met vier andere kinderen krijgen Kolletje en Dirk les van de aardige juf José. Ze leren van haar ‘kikker-vliegtuig-potlood’ en mogen na de les altijd lekker spelen. Wanneer Dirk een keer zijn zwembroek is vergeten, moet hij een oude van het zwembad lenen. Maar die heeft vieze, bruine poepstrepen! Gelukkig heeft Kolletje altijd haar toversokken bij zich…

Recensie

Screenshot 2014-11-17 at 07.45.47Wat een heerlijk boek. Zowel om voor te lezen als voor kinderen om zelf te lezen. Mijn dochter zit in groep 4 en kan dit boek al goed zelf lezen. Ze geniet zichtbaar van de avonturen van Kolletje en omdat ze net zelf haar zwemdiploma heeft gehaald, spreekt het onderwerp haar ook aan.

Dat is meteen de kracht van dit boek. Voor kinderen worden er herkenbare situaties geschetst, of in ieder geval situaties die ze zich kunnen voorstellen en de fantasie van de toversokken van Kolletje maakt dat het boek nog leuker is om te lezen.

Screenshot 2014-11-17 at 07.45.36Het boek bestaat uit een heleboel aparte verhaaltjes die vrolijk en mooi geïllustreerd zijn. Het boek nodigt echt uit om te gaan (voor)lezen.

Er blijken nog meer boeken over Kolletje te zijn. Wat mij betreft heeft Kolletje er in ieder geval 2 fans bij, mijn dochter en mij ook. Ik kijk er al naar uit om andere boeken van Kolletje samen met mijn meisje te lezen!

Kolletje leert zwemmen – Pieter Feller en Natascha Stenvert
Hardcover, 72 pagina’s, uitgeverij Moon
Bestel dit boek hier >>>>

Screenshot 2014-11-17 at 07.45.23

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Sex Education

Sex Education…. wanneer je er van gehoord hebt, heb je vast één of meer kinderen …