De opvolger van anderhalvemetersamenleving is….

Helaas is het Woord van het Jaar ditmaal weer een Corona-gerelateerd woord. Vorig jaar was het Van Dale Woord van het Jaar anderhalvemetersamenleving en het Woord van het Jaar 2021 is prikspijt.

Het laat wel mooi zien dat de Van Dale verkiezing echt om woorden draait die momenteel (nieuw) in de samenleving een grote rol spelen.

Prikspijt is met maar liefst 82,8 % van de stemmen  winnaar van deze verkiezing en gaat het woord de geschiedenis in als het officiële Van Dale Woord van het Jaar 2021, gevolgd door woonprotest op de tweede plaats en wappiegeluid op de derde. Voor een overzicht van de definities kun je <hier > klikken.

Bij onze Nederlandstalige zuiderburen is een ander woord verkozen tot Woord van het Jaar 2021: in België staat knaldrang met 37,2% van de stellem op de eerste plaats. De definitie van knaldrang is: sterk verlangen om uit de bol te gaan. Wellicht ook Corona-gerelateerd 😉

 

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Terug in Burgers’ Zoo: wat is er veranderd?

Ein-de-lijk konden we weer naar Koninklijke Burgers’ Zoo. Na een lange periode van voorzichtig zijn …