GameChanger – Multiplayer game board voor iPad

De GameChanger is het revolutionaire elektronische Multiplayer Game Board voor je iPad. Klik je iPad in de connector, plaats de speelvelden en je iPad wordt een interactief onderdeel van je speelbord! Het spel combineert het plezier van samen een spel spelen met de iPad die beelden, geluiden en rekenkracht met zich meebrengt. De GameChanger wordt gelanceerd met 9 spellen, waardoor de hele familie kan spelen. De spellen zijn al vanaf 4 jaar te spelen en allemaal vanaf 2 spelers. De spellen zijn:

  • Ik hou van Holland
  • Wildlife
  • Sea Heroes
  • The Magic School bus
  • Kaboom!
  • Kaboom! Pirates
  • Airplanes
  • Butterflies
  • Classroom

De Gamechanger bevat de GameChanger, speelfiguren en skins die je op de GameChanger kunt leggen om het bijbehorende spel te spelen. Alle 9 games bevinden zich in de gratis app die je in de App Store kunt downloaden. De GameChanger is genomineerd als Speelgoed van het jaar 2012.

Recensie
Na wat gepuzzel hadden mijn moeder en ik het goede speelbord voor ons, de apps gedownload en de IPad aangesloten. Alleen de bitterballen ontbraken nog om aan “Ik hou van Holland” te kunnen gaan beginnen. Echt gebruiksvriendelijk was het niet, we zaten naast elkaar aan tafel, maar ondanks de optie om het scherm te draaien, bleven de vragen voor mijn moeder “op z’n kop” gepresenteerd worden. Kennelijk moesten we tegenover elkaar gaan zitten. Wat ook lastig in het begin was, is wanneer je jouw speelstuk van het bord af gehaald hebt, en niet precies meer wist waar hij stond, je met trial en error naar je plekje moest zoeken. Anders kon je niet door. En wat de icoontjes op de speelstukken betreft; er had er best wat meer en/of leukere keuzes mogen zijn.

Na een moeizame start, werd het enorm gezellig! Wat is het verslavend om op deze manier een spel samen te spelen. Het competitie-element ontbrak bij ons, maar we hebben veel plezier gehad. Waarschijnlijk is het nog leuker om het met een grotere groep te spelen, maar ook met twee personen is het zeker leuk. Alle bekende categorieën en onderdelen uit het televisieprogramma komen voorbij. Je kunt bijvoorbeeld door met je vinger de gevraagde plaatsnaam op de kaart van Nederland (op de IPad) te duiden, een “kaas gooien”, je kunt aan het rad “draaien”. En nog veel meer! Het gebruik van de iPad bij dit spel voegt echt een dimensie toe. En niet alleen door de geluiden en beelden. Het wordt echt een andere manier van samen een spelletje doen. Dit is echt even wennen. Je kijkt bijvoorbeeld steeds naar beneden, naar de iPad en het speelveld, terwijl bij een “gewoon bordspel” er meer interactie is tussen de spelers. Bij een traditioneel bordspel hadden mijn moeder en ik meer oogcontact en gesprekjes tussen door. Maar dat mocht de pret niet drukken!

Het is prettig dat er ook voor mijn (jongere) kinderen leuke spellen zijn op de GameChanger. Zo vindt de oudste van 8 jaar Wildlife erg leuk en zijn de jongste twee van 6 jaar erg enthousiast over The Magic Schoolbus (mijn dochter) en Airplanes (mijn zoon). Wat voor ons gezin ook een pluspunt is, is dat het eenvoudig mee te nemen is in een compact pakket. Je hebt dan een heleboel leuke spelletjes mee waarmee zowel de kinderen als de volwassenen zich prima vermaken.  Wanneer we dus op vakantie gaan, gaat de GameChanger, naast een spel kaarten, zeker mee!

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Speelgoed van het Jaar 2021

Dit jaar is de opzet van de Speelgoed van het Jaar verkiezing anders dan andere …