Ode aan de baarmoeder

De baarmoeder (uterus) is het vrouwelijke orgaan voor de de voortplanting van de meeste zoogdieren en de mens. De belangerijkste functie van de baarmoeder is om een bevrucht embryo te laten innestelen. Het embryo groeit in de  baarmoeder uit tot foetus en blijft er tot de geboorte vande baby” 

(Bron: wikipedia)

Als ik naar mijn poppevrouw kijk en in een “zweverige” bui ben dan blijf ik het zo’n onbeschrijfelijk niet begrijpend wonder vinden , dat, dat mooie minivrouwtje ooit heel inimini als “embryo” is begonnen in mijn “baarmoeder”. Eigenlijk zegt het woord het al “baar”moeder. Mijn poppevrouw 5 jaar (bijna 6 ) weet als geen ander een prachtige uitleg te geven van waar de kindjes vandaan komen en hoe ze worden gemaakt. De kindjes worden van “meel” gemaakt, dat komt dan in de “buik”van mama terecht en daar kneed mama haar kindje totdat ze net als een cake uit mama haar “buik”komen. Want tsja we hebben toch echt allemaal ooit gedacht dat de baby in de buik zat. Net als de boom die erin kan groeien..Ja wisten wij veel!

Als klein meisje was ikzelf niet zo’n poppekind ik hield meer van kleuren, knutselen en schrijven. Poppen daar had ik niks mee . Toen ik 6 was groeide er een “baby” in mijn moeders “buik”. Ik wilde een zusje om haar haren te kammen en aan te kleden. Ik wist niet beter dan dat mij zusje jawel  bij de Hema vandaan gehaald zou worden dus ik moest nog wel eventjes wachten totdat ze er was. Wachten op de uitverkoop ; ) . Ik was 6 toen mijn zusje kwam. Zoals ik wilde. Wist ik veel dat het ook zomaar een broertje had kunnen zijn geweest. Na wat jaren werd het mij duidelijk dat de Hema helemaal geen baby’s verkocht, maar waar kwamen ze dan wel vandaan? En hoe werden ze gemaakt dan?  Ja wist ik veel.

Tot de welbekende “biologieles” waarin alles haarfijn werd vertelt hoe de jongetjes en meisjes in elkaar zaten. En dat de baby’s niet in de buik groeien maar in de “baarmoeder”. En dat je pas zwanger kan raken als ging menstrueren “menstruwatte?” Nou ook dat heb ik samen met vele van jullie ondervonden , maar wat niemand vantevoren weet  , is de daadwerkelijke impact van je eerste menstruatie. Je gemoedstoestand, de krampen , de vreetbuien , je huibuien. Je baarmoeder is klaar om jou moeder te laten worden.En dan schiet toch die ene biologieles door je hoofd, nu kan je zwanger worden. Dan opeens zonder dat je het doorhebt of weet, kom je op een gegeven ogenblik de vader van je kind(eren) tegen. Nu niet alleen je “”baarmoeder”maar ook je “eierstokken” rammelen aan een stuk dooren jij weet wat je graag wilt. Een kindje in je buik. De welbesproken biologieles  voer je nu in de praktijk uit en voordat je het zelf weet gebeurd het wonderbaarlijke en groeit er leven in je “baarmoeder” … Jouw baby. Persoonlijk ben ik mijn “baarmoeder” en “eierstokken” zeer dankbaar voor het rammelen toen ik de vader van mijn kindjes tegen kwam, daarom deze kleine ode aan onze baarmoeder !!

 

About Tania

tsilvamorin@hotmail.com'
Hoi hoi , Ik ben Tania, trotse moeder van twee kinderen en schrijfster van het boek "welkom in de wereld van mama". Ik geniet volop van mijn kinderen, mijn mooie grote man , mijn gouden draadjes , mijn lieve vrienden en familie.Lekker eten en droge witte wijn (prosecco mag ook ) ontbreken ook niet op mijn lijstje ; ). Ik heb een leven vol verhalen,gebeurtenissen, en avontuur waar ik nog heel lang mee zou willen leven.

Check Also

Lieve Syrah [persoonlijk verhaal]

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag, liefje. Het is op dit moment exact twaalf jaar …