Mijn grote dierenboek

Wordt een giraf met een lange hals geboren?
Waarom zitten vogels op hun eieren?
Moet een kleine olifant in bad?
Wat eet een babyschildpad?

Beleef de eerste pasjes van een leeuwenwelpje, haal kattenkwaad uit met kleine beren en leer zwemmen met een dolfijn! Maak kennis met schattige beesten baby’s en ontdek hoe ze langzaamaan groter worden. Mijn grote dierenboek neemt je mee naar de fascinerende wereld van de dieren. Op een speelse manier leer je alles over hun gewoontes en verzorging en ontdek je wat ze eten en hoe ze spelen.

Voelelementen, uitklapbare luikjes en flapjes tonen op een duidelijke manier hoe de dieren ter wereld komen en opgroeien. Een leuke en leerrijke ontdekkingstocht voor nieuwsgierige dierenvrienden! Om samen te lezen of alleen, met je ogen en je handen.

Recensie
Mijn grote dierenboek is een absolute aanrader voor iedereen die van de natuur houdt. Ook voor kinderen die wat minder van de natuur houden, kan dit een erg leuk én leerzaam boek zijn. Door de vele (trek)flapjes, de prachtige plaatjes én de duidelijke uitleg wordt Mijn grote dierenboek al snel een favoriet van bijna elk kind.
Zelf gaan we vaak de natuur is. Op zoek naar dierensporen, wild speuren, of gewoon heerlijk in de bossen wandelen en fietsen. Onze zoon van 4 jaar, heeft het dus niet van een vreemde, dat hij zo gek is met de natuur. Dit boek is voor hem dan ook een groot favoriet. Naast de duidelijke uitleg, kan hij in dit boek ook nog van alles doen. Zoals eieren van een schildpad zoeken in het zand en de huid voelen van een olifant, slang en krokodil. En dan natuurlijk nog de vele (trek)flapjes die erg leuk blijven.

Diverse onderdelen worden behandeld in Mijn grote dierenboek. Zoals verliefdheid bij dieren ( hoe ze elkaars aandacht trekken) en hoe het leven begint ( van zwangerschap tot eieren leggen en de geboorte van dieren). Verder over het eerste voedsel van de baby dieren en hoe de dieren praten met elkaar. En nog veel meer onderwerpen.

Mijn grote dierenboek is een complete gids over alles wat met dieren te maken heeft. Het is overduidelijk dat er goed gekeken is naar wat kinderen leuk vinden én hoe ze de uitleg het beste konden beschrijven. Dit boek krijgt van mij dan ook een dikke 10+.

Mijn grote dierenboek – Pascale Hédelin
Informatief kinderboek, hardcover, 39 pagina’s, NBD / Biblion

Lees ook:
Waar kom ik vandaan?
Monstermuis
Sterren en Planeten

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share