Man hogere pijngrens? De bevalling test!

Door veel mannen wordt de bevalling ernstig onderschat. Mannen denken vaak dat zij een hogere pijngrens hebben en dat als zij zouden bevallen dat ze dat wel even zouden doen. Zelf ben ik deze discussie nooit aangegaan, want ik weet dat dat toch nutteloos is, maar in mijn omgeving ken ik zat vrouwen die keer op keer deze zelfde discussie weer aangaan. Begrijpelijk, maar mannen zullen nooit beseffen waar vrouwen doorheen moeten om een kindje te baren. Of toch wel?

Er zijn echter mannen die wel willen ervaren wat vrouwen moeten doorstaan. De man in dit filmpje heeft meegedaan aan een experiment waarin hij via elektroden spiersamentrekkingen krijgt die vergelijkbaar zijn met weeën. Uiteraard wordt de pijn steeds heftiger, net als bij een echte bevalling en mocht hij gebruik maken van lachgas.

Na drie uur en vijfenveertig minuten hield hij het voor gezien met een diep gevoel van respect voor vrouwen die écht zijn bevallen en gaan bevallen.

Misschien een idee om een man die denkt dat het zo gemakkelijk is allemaal eens aan te koppelen aan deze elektroden zodat ze dit ook eens kunnen ervaren. Wie weet dat ze dan wat minder hard roepen dat zij het juist zijn die het zo zwaar hebben tijdens een bevalling.

Share

About Martine

bodrumlover1@live.nl'
Ik ben een getrouwde vrouw en trotse thuisblijfmama van een dochter geboren in juni 2010.

Check Also

Risico voor moeder en kind bij inleiden bevalling zonder medische indicatie

Wereldwijd kiezen steeds meer vrouwen voor het inleiden van een bevalling voordat de baby volledig …

Share
Share